KÜLFÖLD

Ez ré­misztő: hol­tan ta­lál­ták az ápo­ló­nőt, jár­vány szedi ál­do­za­tait

Négy ka­masz is éle­tét vesz­tette. Az or­vo­sok arra hív­ták fel a szü­lők fi­gyel­mét, hogy min­den­képp adas­sák be az ol­tá­so­kat!
  • Szerző: Ripost
Oltással előzhető meg a betegség. (Képünk illusztráció.)
Oltással előzhető meg a betegség. (Képünk illusztráció.)

A héten 35-re nőtt a kanyarójárvány halálos áldozatainak száma Romániában, ahol újabb 44 megbetegedést regisztráltak a megyei közegészségügyi intézetek.

A 35. áldozat egy 39 éves brassói nő, aki ápolóként dolgozott az erdélyi város gyermekkórházában. Szeptemberben betegedett meg, ám kiderült, hogy kanyarója van, és ennek szövődményeként súlyos agyhártyagyulladás lépett fel nála. Több napig kómában volt, majd meghalt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kanyaró eddigi 35 romániai halálos áldozata közül egyik sem kapta meg a védőoltást, közülük 16 nem töltötte be első életévét. Az áldozatok között négy kamasz és három felnőtt van - írja a Paraméter.

Eddig országszerte 9670 igazolt kanyarós megbetegedést jelentettek a betegség tavaly februári megjelenése óta. A bukaresti kormány az utóbbi hónapokban javított az eddig akadozó vakcinaellátáson, és a parlament elé terjesztett egy törvénytervezetet, amely különböző megszorításokkal és folyamatos tanácsadással akarja rávenni az esetleg ellenkező szülőket arra, hogy ne tagadják meg a hét legfontosabb oltás beadását gyermekeiknek.