INSIDER

Értük futják körbe a Balatont

Jó­té­kony­sági ak­ciót hir­det­nek a hét­végi Ult­ra­ba­la­ton fu­tó­ver­seny szer­ve­zői. Arra biz­tat­ják a részt­ve­vő­ket: ne kér­jék vissza a vál­tó­pon­to­kon kö­te­le­zően hasz­ná­landó chi­pes kar­kötő 5000 fo­rin­tos le­téti díját, hanem ajánl­ják fel a kö­zön­ség se­gít­sé­gé­vel ki­vá­lasz­tott három nemes ügyért. A szur­ko­lók is ada­koz­hat­nak majd a hely­szí­nen.

„A szavazások alapján a versenyen összegyűjtött összeg felét Vas Hanna, 30 százalékát Tóth Róbert, 20 százalékát pedig Izsó Veronika kapja. Bízunk benne, hogy az 1500 induló csapat és a szurkolók támogatása komoly segítséget jelent majd" – mondta a -nak Varga-Berecz Krisztina, az eseményt szervező Balatonman Triatlon Kft. szóvivője.

EZT OLVASTAD MÁR?

Megtámadta a kislányt a rák

Vas Hanna 8 éves volt, amikor 2018. november közepén kiderült: ARMS-e, izom eredetű lágyrészdaganata van. A boldog gyermekkort felváltotta a kórház, sok fájdalommal és megpróbáltatással. Hanna 7 kemoterápiás kezelést kapott és egy nagy műtéten is átesett, amelyen sajnos csak részlegesen sikerült eltávolítani a daganatot.

„ Hanna fejében egyetlen opció létezik, az, hogy meggyógyul. Mi pedig maximálisan támogatjuk őt ezen a nehéz úton" – mondta Csali Kovács Krisztina, Hanna édesanyja.

Gyógykezelésre gyűjt a kajakos

Tóth Róbert Európa-bajnok kajakos ritka daganatos megbetegedéssel küzd, egy amerikai gyógykezelésre gyűjt.

Itthon sugár- és kemoterápiás kezelésen esett át, a szeme mögötti daganatot sikerült eltüntetni, ám a sugárterápia miatt a bal szemére megvakult. Nemrég megkezdődött a gyógykezelése az Egyesült Államokban, amiért 150 ezer dollárt, azaz 43 millió forintot kellett fizetnie.

Eközben a címlapon

Fejlesztésre van szüksége a 15 éves lánynak

A 15 éves, mozgáskorlátozott Izsó Veronika 6 hónapos magzatként jött a világra. Születése után agyvérzést kapott, ez roncsolta az idegrendszerét, az agyvíz túltermelődés miatt pedig egy speciális szerkezetet ültettek a fejébe, s egy komoly idegsebészeti beavatkozáson is átesett. Ez jelentős előrelépést hozott a fejlődésében.

„ Állapota fenntartásához és javításához fejlesztésekre van szükség, hogy minél teljesebb életet tudjon élni. Mindez sokba kerül, így nagyon örülünk, hogy neki is gyűjtenek az Ultrabalatonon" – mondta el a -nak Izsó László, Veronika édesapja, aki futóként maga is részt vesz a rendezvényen.