KÜLFÖLD

El­ké­pesztő rész­le­tek, így mű­kö­dik a ma­gyar pros­ti­biz­nisz

Svájc leg­na­gyobb vá­ro­sá­ban, Zü­rich­ben olyan le­gá­lis, pros­ti­tú­ci­óra ki­ala­kí­tott zónák van­nak, ahol a 18 éves fe­letti lá­nyok vál­lal­ko­zó­ként dol­goz­hat­nak. Az el­ké­pesztő rész­le­te­ket a Ri­post­tal osztja meg egy ko­ráb­ban Nyír­egy­há­zán élő, fi­a­tal házas nő, aki több mint öt éve dol­go­zik szex­mun­kás­ként az egyik autós zó­ná­ban.
címkék:

Bolti eladóként dolgozott, majd egy családi dráma miatt pénzszűkébe került a nyíregyházi Kovács Cintia (nevét kérésére megváltoztattuk), aki egy hazajáró lányt megismerve döntött úgy, a segítségével ő is kiutazik.

Édesanyám testvére súlyos beteg lett, komoly támogatásra volt szüksége, ez az élethelyzet pedig mielőbbi változást sürgetett. Bolti eladóként sok emberrel kerültem kapcsolatba, így ismertem meg azt a lányt is, aki feltűnően sok pénzt hordott magánál. Megkérdeztem, mivel foglalkozik és leesett az állam... Mondta, hogy hamarosan indul vissza Svájcba, s ha úgy döntök, vele tarthatok, és szívesen segít – eleveníti fel a sorsdöntő találkozást Cintia, aki végül igent mondott és útra kelt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Pinterest

Először szörnyen kellemetlenül éreztem magam és borzasztó érzés volt egy idegen férfi karjaiban feküdni, de idővel hozzászoktam. Hamar szállásom is lett, jelenleg egy házaspárnál lakik majdnem az összes szexmunkásként dolgozó lány. Nagyon kedvesek velünk, tudják, hogy mivel foglalkozunk, de sosem kérdeznek semmit. A szobákért naponta kell fizetni 50 svájci frankot, mintegy 14 ezer forintot – mondja Cintia, aki a közel 30 lánnyal együtt délutántól hajnalig dolgozik az egyik autós zónában.

Errefelé szinte csak magyar prostik dolgoznak, leszámítva két román és egy bolgár lányt, de néha svájci csajokkal is találkozunk. Az autós box egyébként egyszerűen néz ki: az út mellett állunk, körbemennek az autósok és választanak egy lányt... 

.Megbeszélés alapján eldől, hogy az autós részbe mennek – ami egy sima kis ajtó nélküli garázs, ott az üléseken megy a szex vagy az álló kabint választja a kuncsaft. Ott több a hely, de az autót messzebb kell leparkolnia.

Én 50-80-100 svájci frankos árfolyamon dolgozom, de sokan kénytelenek voltak csökkenteni az árakat, mert bevonultak a városba a „gumi nélkül is”-típusú lányok, akik aprópénzért mindent elvállalnak, ezzel felforgatva a piacot"

– magyarázza a házas Cintia.

Eközben a címlapon

A nő már benne volt a bizniszben, amikor megismerte a párját, s bár a férfinak nem tetszik, hogy ezt csinálja, kénytelen elfogadni a helyzetet. Tudja, hogy amíg a felesége nem talál jövedelmezőbb munkát, addig folytatja ezt a vállalkozást.

Vállalkozóként 1 évre adnak engedélyt szexmunkára, ezzel 90 napot lehet dolgozni.

A dokumentum ára 40 frank (11 ezer forint), s ha lejár, más zónába kell belépnünk, vagy el kell hagynunk Svájcot. Ám én hosszú távra terveztem, így 5 évre érvényes papírt kértem, így viszont adózom és betegbiztosítást is fizetek"

– magyarázza.

címkék: