FITTFAZÉK

Egy­fa­la­tos di­é­tás mámor: cit­ro­mos man­du­la­rop­pancs

Ma­radt pár to­jás­fe­hérje? Kár lenne ki­dobni. Itt egy könnyen, gyor­san el­ké­szít­hető, kü­lön­le­ges süti re­cept. A glu­tén­men­tes di­é­tá­zók örö­mére man­du­la­liszt­tel ké­szült.

HOZZÁVALÓK:

  • 2 csésze (200 g) fehér mandulaliszt
  • 1/4 csésze diétás cukor
  • 2 ek citromhéj
  • csipet só
  • 2 tojásfehérje (szobahőmérsékletű)
  • 1 tk citromlé
  • ¼ csésze (2 g) porrá tört diétás cukor

ELKÉSZÍTÉS:

1. Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius fokra. Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit.

2. Egy közepes keverőtálban kavard össze a mandulalisztet, a kristálycukrot, a citromhéjat és a sót. Tedd félre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

3. Egy nagy tálban, gépi habverővel, közepes sebességgel verd föl a tojásfehérjéket, míg puha kúpot nem formál. Keverd bele a citromot, majd a lisztes keveréket. Sűrű tésztát kapsz.

4. Formálj másfél evőkanál nagyságú labdacsokat, hengergesd a porcukorba, és helyezd őket, egymástól 5 cm távolságra az előkészített tepsibe.

5. Süsd 15-17 percig, vagy amíg a tetejük berepedezik, és az aljuk enyhén megbarnul. Hagyd teljesen kihűlni a sütőpapíron. Légmentes dobozban 3 napig is eltartható.