BOZÓT

Dur­ván zsi­dó­zott a Job­bik kép­vi­se­lője, bi­zo­nyító hang­fel­vé­te­lek

A le­hető leg­dur­vább an­ti­sze­mita ki­té­te­lekre ra­gad­tatta magát a Job­bik kép­vi­se­lője, Apáti Ist­ván. Hang­fel­vé­te­le­ket tett közzé a Man­di­ner.
  • Szerző: Ripost

Apáti István a Szent Korona Rádió Sin City című műsorában beszélt. Azt mondta, ha "felébred az oroszlán", ha hatalomra jut a Jobbik, kiszorítja a zsidókat. A felvételeket a Mandiner tette közzé.

Vona Gábor politikustársa szó szerint ez mondta:

"Az izraeliek, az izraeli érdekkörök teljesen szabadon garázdálkodhattak, míg Magyarország gyakorlatilag szabad prédává vált, most már nem csak gazdasági, politikai, társadalmi, hanem igazságszolgáltatási szempontból is. Egyetlen olyan ország sincs a világon, ahol ezt megengedhetnék maguknak, de hát egyszer csak eljön az igazság pillanata, csak felébred az oroszlán, és csak megkapja az a politikai párt a lehetőséget, amely villámgyorsan rendet tenne e téren is, hiszen mi sem a zsebükben, sem a markukban nem voltunk, nem vagyunk és nem is leszünk" 

Fontosnak tartotta kihangsúlyozni még:

"Kötelességemnek érzem elmondani, hogy nyilván a zsidó gazdasági és politikai befolyás azért juthatott idáig, mert húsz éven keresztül a Jobbikot leszámítva az összes politikai párt meg az összes kormány ehhez asszisztált"

Eközben a címlapon

Az eset azért is megdöbbentő, mert éppen Apáti volt az, aki néhány hete ismételten meghirdette a Jobbik "néppárti" politikáját. Akkor ezt mondta:

"Minden magyart képviselünk. Abból a megosztottságból, amit az elmúlt közel három évtized előidézett Magyarországon, elég volt."

Időközben egy sajtótájékoztatón, újságírói kérdésre, a Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám kijelentette, hogy Apáti István megnyilatkozásaiban:

"nincs semmi felháborító"