INSIDER

Döbbenet, mennyi alkoholt találtak a kajakost megölő mercédeszes vérében

A halálos balesetet okozó, a Mercedes CLK-t vezető fia­tal férfi, O. Á. súlyos gerinc- és bordasérülést szenvedett, az is kiderült, mennyi alkoholt ivott...
  • Szerző: Ripost

Fékezés nélkül és részegen hajtott bele nagy értékű Mercedesével a fiatalok autó­jába az a férfi, akit a rendőrség a halálos baleset okozása miatt vett őrizetbe.

A tragédia a III. kerületi Szentendrei úton történt szombatra virradó éjjel. A Mercedes a megengedettnél lényegesen nagyobb sebességgel haladt, a szemtanúk szerint egy másik autóval versenyzett. A vétlen autóban két huszonéves fiatalember ült, az irtózatos ütközéskor a roncsba szorultak, a tűzoltók már csak a holttestüket tudták kiszabadítani. Az áldozatok egyike Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt, egyesülete tette közzé a gyászhírt. Az a­utót vezető barátja, D. Bálint is azonnal meghalt.

A Mercedes CLK-t vezető fia­tal férfi, O. Á. súlyos gerinc- és bordasérülést szenvedett a balesetben, őt kórházban ápolják.

 

– Véréből legalább négy üveg bornak megfelelő alkoholmennyiséget mutattak ki a baleset utáni vizsgálatok

– mondta mondta a Blikknek az ismerős.

Janza Richárd barátnője, Brigitta megtörten nyilatkozott.

- Nagyon jólelkű volt. Tudom, hogy nagyon szeretett. Nála jobban senkit sem szerettem. Mindig vigyázott rám, és érzem, hogy fentről továbbra is vigyázni fog. Együtt terveztük az életünket. Azt terveztük, hogy veszünk egy kiskutyát, de gyerekeket is szerettünk volna – emlékezett meg barátjáról a Borsban a 24 éves lány. – Nyolc éve ismertük egymást, mindketten kajakoztunk. Öt éve voltunk egy pár.

Annyi terve volt!

 Amibe belekezdett, azt véghez is vitte. Azon leszek, hogy a beteljesítetlen álmait valóra váltsam. Meg is veszem a kis francia buldogot, amit már régóta szerettünk volna – nyilatkozta szomorúan.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?