INSIDER

Hi­he­tet­len, ahogy meg­halt: egyet­len lé­pé­séért az éle­té­vel fi­ze­tett a pan­ziós

El­ké­pesztő bal­sze­ren­csék so­ro­zata ve­ze­tett a pan­zió­tu­laj­do­nos tra­gi­kus ha­lá­lá­hoz. Egy meg­gon­do­lat­lan moz­du­lat oko­zott min­dent...
  • Szerző: Ripost

Az otthonától pár kilométerre lett tragikus baleset áldozata Horvátzsidány köztiszteletben álló panzióvezetője, V. János. A férfi Kőszeg irányából tartott hazafelé, amikor kiugrott elé egy vad, a sofőr pedig elgázolta az állatot. János kiszállt a kocsiból, hogy megnézze, mi történt az őzzel. A többi esemény pillanatok alatt játszódhatott le, János egy óvatlan lépést tett hátrafelé, nem vette észre, hogy kiért a kocsija takarásából. A mögüle érkező Renault sofőrje nem haladt nagy sebességgel, mégis elgázolta a férfit.

A sofőr még megpróbált segíteni az áldozaton, de János olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők sem tudták megmenteni. A Vaol.hu-nak a sofőr elmondta: esélye sem volt elkerülni a gázolást. Már messziről látta az elakadásjelzővel és tompított lámpával álló autót, ezért le is lassított és ki is kerülte a kocsit, de a sötét ruhában kilépő Jánosra nem számított.

Azt hallottuk, hogy szegény Jancsi éppen telefonált a vadászoknak, hogy mit lehet tenni az elgázolt őzzel. Ekkor tett egy végzetes lépést hátrafelé – mesélte a Borsnak egy helyi asszony.

A településen mindenki jól ismerte a kedves, segítőkész férfit.

Panziót vezetett, és nem régen nyitott egy új helyet is. Nagyon sajnáljuk szegény feleségét és a három lányát, nem tudom, hogyan élik ezt túl – ingatta a fejét szomorúan a nő.

A három lány egyike sem él már Horvátzsidányban, ketten a fővárosban, míg egy lány külföldön lakik, de a helyiek szerint hazajönnek, hogy támogathassák egymást a gyászban.

Eközben a címlapon