FITTFAZÉK

Cukor nél­kül mennyei ez a cso­ko­lá­dés-epres álom­desszert

Itt a leg­egy­sze­rűbb és leg­egész­sé­ge­sebb ta­va­szi ínyenc­ség, amit szi­gorú di­é­tá­ban is bár­mi­kor ehetsz. Az eper-csoki pá­ros­nál egy­sze­rűen nem lé­te­zik fi­no­mabb páros!

A legegyszerűbb és legnagyszerűbb receptek egyike ez a büntetlenül fogyasztható finomság. A tavasz slágergyümölcséből eperből és keserű csokoládéból készül. Mivel rendkívül alacsony a szénhidráttartalma, nem kell aggódnod a pluszkilók miatt, viszont abban is biztos lehetsz, hogy a fogyás mellett az egészségedet is szolgálja ez a nasi. Az eper a C-vitamin mellett telis-tele van sejtfiatalító antioxidánsokkal, míg a csokoládé a boldogsághormonok alapját képező polifenolokkal alapozza meg jókedvedet. Nincs mese, ez a desszert csúcs!

Csokoládés-epres álomdesszert

Hozzávalók:

4 fő részére

  • 50 dkg eper, nagyjából azonos méretű szemekkel
  • 10 dkg keserű csokoládé ( pl. Update étbevonó  )

Így készítsd el:

1. Pucold meg az epret, alaposan mosd meg, majd itasd le róla a vizet.

2. Vízgőz fölött olvaszd fel a csokoládét, kevés kókuszzsírt illetve tejszínt tehetsz hozzá, szaporításként.

Eközben a címlapon

3. Az epreket fúrd át óvatosan és helyezd rá pálcikákra, így merítsd bele az olvasztott csokiba. A pálcikákat szúrd be valahová (például káposztába), a lényeg, hogy ne dőljenek ki.

4. Hagyd 15 percig hűlni, majd máris tálalhatod a legfinomabb és legegészségesebb tavaszi desszertet.

TIPP:

Hempergesd mogyoró vagy mandulaforgácsba, esetleg kókuszreszelékbe a becsokoládézott eperszemeket.

A végeredmény mennyei!

 Jó étvágyat!