tóth gabi
Itt a legegyszerûbb és legegészségesebb tavaszi ínyencség, amit szigorú diétában is bármikor ehetsz. Az eper-csoki párosnál egyszerûen nem létezik finomabb páros!
A legegyszerűbb és legnagyszerűbb receptek egyike ez a büntetlenül fogyasztható finomság. A tavasz slágergyümölcséből eperből és keserű csokoládéból készül. Mivel rendkívül alacsony a szénhidráttartalma, nem kell aggódnod a pluszkilók miatt, viszont abban is biztos lehetsz, hogy a fogyás mellett az egészségedet is szolgálja ez a nasi. Az eper a C-vitamin mellett telis-tele van sejtfiatalító antioxidánsokkal, míg a csokoládé a boldogsághormonok alapját képező polifenolokkal alapozza meg jókedvedet. Nincs mese, ez a desszert csúcs!
Hozzávalók:
4 fő részére
Így készítsd el:
1. Pucold meg az epret, alaposan mosd meg, majd itasd le róla a vizet.
2. Vízgőz fölött olvaszd fel a csokoládét, kevés kókuszzsírt illetve tejszínt tehetsz hozzá, szaporításként.
3. Az epreket fúrd át óvatosan és helyezd rá pálcikákra, így merítsd bele az olvasztott csokiba. A pálcikákat szúrd be valahová (például káposztába), a lényeg, hogy ne dőljenek ki.
4. Hagyd 15 percig hűlni, majd máris tálalhatod a legfinomabb és legegészségesebb tavaszi desszertet.
TIPP:
Hempergesd mogyoró vagy mandulaforgácsba, esetleg kókuszreszelékbe a becsokoládézott eperszemeket.
A végeredmény mennyei!