BOZÓT

Csúsz­tat a bal­ol­dal a metró aka­dály­men­te­sí­té­sé­ről

Mel­lé­be­szél­nek és csúsz­tat­nak a bal­ol­dali pár­tok a 3-as metró aka­dály­men­te­sí­té­sé­vel kap­cso­lat­ban, az ál­ta­luk kez­de­mé­nye­zett nép­sza­va­zási kér­dés pedig ér­tel­met­len - kö­zölte a Fi­desz ked­den.
  • Szerző: Ripost

A nagyobbik kormánypárt Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke által jegyzett közleményében arra reagált, hogy kilenc ellenzéki párt hétfőn aláírásgyűjtést kezdett azért, hogy népszavazás dönthessen a felújítás alatt álló 3-as metró teljes értékű akadálymentesítéséről

A Fidesz szerint a baloldali pártok "becsapják és heccelik a budapestieket egy olyan ügyben, amellyel városvezetésük és kormányzásuk idején maguk nem foglalkoztak. Horváth Csaba, Hagyó Miklós, Gy. Németh Erzsébet és Demszky Gábor a kisujját sem mozdította a 3-as metró felújításával kapcsolatban, hagyták teljesen lepusztulni a fővárosi tömegközlekedést, és a 2-es metró akadálymentesítését sem végezték el".  

Ehelyett a baloldali politikusok "szétlopták a fejlesztési pénzeket, és Magyarország történetének legnagyobb korrupciós botrányába keveredtek", melyet már több nemzetközi hatóság is vizsgál" - tették hozzá.  

Véleményük szerint ezért nemcsak értelmetlen és hamis az aláírásgyűjtés - amelyet nyilván nem véletlenül időzítettek épp az országgyűlési választási kampányra -, hanem hiteltelen is.  

Hozzátették: a baloldal sosem a budapesti polgárok érdekeit tartotta szem előtt, hanem saját önös szempontjait, és a mostani akciójukkal is legfeljebb azt tudnák elérni, hogy lelassítanák a 3-as metró felújítását.  

Hangsúlyozták: a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti többsége egyetért Tarlós Istvánnal, támogatja a 3-as metró mielőbbi felújítását, és az akadálymentesítéséért végzett munkát.   

Eközben a címlapon

A főpolgármester hétfőn álkampánynak nevezte a népszavazási kezdeményezést, felhívva a figyelmet arra: a Kúria kimondta, hogy a teljes értékű akadálymentesítés nem követeli meg, hogy a megoldás kizárólag lift legyen.  

A népszavazási kérdés a következő: "Akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?"