KÜLFÖLD

Elborult újságíró harapott a migránsok ellen intézkedő rendőrbe

Az osztrák sajtómunkás képtelen volt visszatartani indulatait és fizikailag támadt rá egy jogszerûen eljáró rendőrre.

Az 52 éves Ines Scholz újságírót felfüggesztették a munkahelyén, miután rátámadt egy jogszerűen eljáró rendőrre, aki egy migránscsaláddal tudatta menedékkérelmük elutasítását és kitoloncolásuk tényét - írja az amerikai Breitbart egy osztrák napilapra hivatkozva.

A szóban forgó, csecsen származású 8 fős migránscsalád még 2016 őszén érkezett az osztrák fővárosba, ahol benyújtották a menekültkérelmüket.

A hatóságoknak csak mostanra, majdnem egy év után sikerült megállapítaniuk, hogy a család semmilyen üldöztetésnek nincs kitéve hazájában, így annak egyik tagja sem jogosult a menekültstátuszra.

A jelenleg is érvényben lévő Dublini egyezmény alapján pedig úgy határoztak, hogy mind a nyolcukat visszaküldik abba az országba, ahol beléptek az Unió területére, történetesen Lengyelországba. A járőr ennek a tényét ment közölni a családdal...

Itt kapcsolódott a történetbe az újságíró, aki sajtós munkája mellett történetesen egy migránsokat segítő civilszervezetnek aktivistája is. A nő többszöri rendőri felszólítás ellenére is megpróbált bejutni abba az állami bérlakásba, ahol a migránscsalád élt. Sholz annyira jelen akart lenni az intézkedéskor, hogy a felsőtestét bedugta az bejárati ajtón, amikor éppen megpróbálták őt kizárni a lépcsőházba. A nő ekkor teljesen elborult, elkapta a rendőr lábát és beleharapott.

A bíróságon persze már pletykának és alattomos vádnak nevezte a harapdálós történetet, ami miatt munkahelyén előre nem látható ideig felfüggesztették. A bíróság pedig minden bizonnyal komoly pénzbüntetést fog kiszabni hivatalos személy elleni erőszak miatt.