FAZÉK

A leg­jobb jeges­teák, ami­ket ezen a nyá­ron kós­tol­tunk

Egy­sze­rűen el­ké­szít­he­tőek a nyár leg­fi­no­mabb hű­sítő teái. Nem igé­nyel­nek kü­lö­nö­sebb hoz­záér­tést. Meg­mu­tat­juk a leg­jobb re­cep­te­ket.

A hőmérő higanyszálával együtt emelkedik a jegestea-fogyasztás is.  A házilag készített jeges tea finom, és csak az van benne, amit te szeretnél beletenni, tartósítószer- és adalékmentes. Szedj a kertből friss mentát, bazsalikomot, mert egész biztosan szükséged lesz rájuk! Mutatunk néhány hűsítő receptet, amit a nyáron megkóstoltunk.

1. Szedres-mentás tea

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Forrázd le a 2 feketetea-filtert és a zúzott mentát. Áztasd a vízben 10 percig, majd szűrd le. Keverj hozzá ízlés szerint édesítőszert vagy cukrot. A szedret pürésítsd botmixerrel, majd szűrd le és tedd a teába. Tegyél bele jeget, díszítsd mentalevéllel, és néhány szem szederrel.

2. Thai tea fagyival

A thai teakeveréket forrázd le vízzel, hagy állni kb. 10 percig , amíg a tea narancsszínű nem lesz. Édesítsd ízlés szerint. Tegyél egy pohárba vaníliafagyités öntsd rá a teát, ha úgy érzed, még dobhatsz bele egy kevés jeget. Kész is a frissítő.

3. Málnás-citromos tea

Pépesítsd a málnát és főzd meg az általad választott fekete vagy zöld teával együtt. Majd szűrd át és hagyd hűlni. Adj hozzá citromlevet,tedd be a hűtőszekrénybe. Fogyasztás előtt egy pohárba öntsd a kész teát, és ízesítsd ízlés szerint. Tehetsz hozzá még jégkockát, citromkarikát, és málnadarabkákat.

4. Barackos tea

Forrázd le a feketetea-filtereket vízzel, hagyd ázni 10 percig. Amíg a tea ázik, a nektarinszeleteket édesítővel vagy cukorral együtt forrald fel úgy, hogy a víz negyedéig lepje el az apró szeleteket. 10 perc után öntsd össze a teával. Tegyél bele jeget, és a maradék barackból pár szeletet. Bazsalikommal díszítheted.

5. Gyömbéres tea

Forrázd le a feketetea-filtereket vízzel, hagyd ázni 10 percig. Rakd hozzá 2 citrom levét, édesítőt vagy cukrot, valamint a frissen reszelt gyömbért.  Jégkockával, citromkarikával díszítsd.

Eközben a címlapon

Tipp:

A cukor, a nyírfacukor vagy az édesítőszer mennyisége teljesen ízlés szerint választható, hiszen vannak, akik cukor nélkül is szívesen fogyasztják a jegesteákat.