FITTFAZÉK

A legfinomabb őszi torta, amit még sütni sem kell

Már mindenki várja a legkedvesebb őszi ízt, a gesztenyét. Ha kész pürét vásárolsz, pillanatok alatt elkészítheted ezt az egészséges finomságot.

A gesztenye igazi E-vitamin bomba, és végre itt a szezonja! A maróni fajtákból készítik a legfinomabb gesztenyemasszát. A hűvösebb napokon milyen jól esik az ezzel készült édesség! Külön előny, ha a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá, és hamar elkészül. Most épp egy ilyen receptet mutatunk.

Egy 26 cm-es, kapcsos tortasütő formát készíts elő hozzá. Csak bele kell pakolni, és kis pihentetés, hűtés után már élvezheted is az egészséges desszertet.

Hozzávalók

A tortához:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • ½ dl rum a mazsolához és még egy kevés a piskótához
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg vaj
  • 2-3 dl tej
  • 40 dkg babapiskóta

A torta tetejére:

  • 4 dl habtejszín
  • 2 tk vaníliás cukor
  • 1 zacskó (10 g) habfixáló
  • 5 dkg gesztenyemassza

Elkészítés:

1. Alaposan mosd meg a mazsolát, majd legalább 1 órára áztasd be a rumba (vagy rum aromába).

2. A babapiskótát is áztasd rövid ideig egy kis rumos tejbe.

3. A szobahőmérsékleten megpuhult vajat verd föl habosra. Keverd hozzá a gesztenyemasszát és az áztatott mazsolát (a rummal együtt).

4. Kezdd el a torta építését: Egy sor rumos babapiskótára simítsd rá a rumos-mazsolás massza felét. Erre ismét piskóta réteg, majd a massza másik fele jön. Babapiskóta réteggel fedd le a tortát.

5. Kis pihenő: Takard le a tortát folpackkal. Tedd hűtőbe 1 éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek.

6. Másnap a tortaforma oldalait szétnyitva, szabadítsd ki a süteményet.

7. A cukorral és a habfixálóval verd kemény habbá a tejszínt. Felével vond be a tortát. A másik felét töltsd habzsákba, és díszítsd fel vele az ünnepi finomságot. A maradék gesztenyemasszát reszeld a tetejére.