FITTFAZÉK

Tepsis szupertojás a legújabb reggeli őrület

A csodás hétvégi reggelihez csak egyetlen tepsit kell összekoszolnod - ám abban minden benne lesz, amire csak szükséged van a nap első, kiegyensúlyozott étkezéséhez.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A legjobb hétvégi reggelihez csak tojásra, durvára reszelt krumplira, szalonnára, sajtra és fűszerekre lesz szükséged. A kész finomság viszont annyira eltelít, hogy az ebédet is átteszed majd a kora délutánra. A tojás tökéletes eledel, mivel a vércukorszint hintázását kivédő fehérjéken kívül számos vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, vagyis tápanyagokkal is egész délelőttre ellátja a szervezetedet. A szalonnától pedig egyszerűen ellenállhatatlan lesz ez a laktató reggeli. Ez az egyetlen tepsiben készülő reggeli nemcsak arról gondoskodik, hogy finomat és laktatót egyél, hanem arról is, hogy sokáig ne kívánj mást, viszont már reggel beindítsd az egész nap tartó zsírégetést. Ha a testmozgásról sem feledkezel meg, a szervezetedbe bevitt fehérjék az izomépítést is segítik. Az anyagcseréd pedig annál gyorsabb, minél több izomszövet van a szervezetedben – vagyis ha izmos vagy, nemcsak az edzés alatt égeted gyorsabban a zsírt, hanem pihenés közben is. Kell ennél jobb?

Tepsis szupertojás

Hozzávalók:

Fél kiló durvára reszelt burgonya

2 evőkanál olvasztott vaj

1 evőkanál olívaolaj

Fél kávéskanál szárított kakukkfű

Fél kávéskanál szárított bazsalikom

Fél kávéskanál szárított oregano

Fél kávéskanál fokhagymapor

Só és frissen őrült fekete bors ízlés szerint

1 csésze reszelt sajt

12 szelet bacon szalonna

6 nagyobb tojás

3 evőkanál reszelt parmezán

2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra. A tepsit vékonyan olajozd ki.

2. Tedd a reszelt burgonyát a tepsire, és forgasd össze az olvasztott vaj, az olívaolaj, a kakukkfű, a bazsalikom, az oregano és a fokhagymapor keverékével, majd ízesítsd sóval és borssal. Szórd meg a sajttal.

3. Tedd a tepsit az előmelegített sütőbe, és 20-25 percig süsd, amíg a széle barnulni nem kezd.

4. Vedd ki a tepsit a sütőből, és készíts a kupacba 6 mélyedést. Béleld ki őket szalonnaszeletekkel, majd üss minden mélyedésbe 1-1 tojást.

5. Szórd meg a tojásokat reszelt parmezánnal, sóval és borssal.

6. Tedd vissza a tepsit a sütőbe, és süsd még 10-12 percig, amíg a szalonna megpirul, a tojások sárgája pedig megköt.

7. Metélőhagymával megszórva, azonnal tálald.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?