kulcsár edina
Hihetetlen, mennyire finom és könnyû étel készíthetõ mindössze néhány perc alatt! Igazi diétás vacsora, amit büntetlenül ehetsz akár este 10 után is! Próbáld ki!
Az nem kétséges, hogy a csirkemell a fogyókúrázók egyik kedvenc sovány húsféléje. Szinte bármelyik diétába beilleszthető, és a sportolók is előszeretettel fogyasztják. A paradicsom jótékony hatásait pedig már nem kell bemutatnunk, a fokhagymás-bazsalikomos öntet pedig szuper jól feldobja ezt a receptet. Nagyszerű, laktató ebéd, de vacsorának is kiváló, hiszen ettől biztos nem fognak rád rakódni a kilók, büntetlenül eheted bármelyik napszakban! Kóstold meg!
- 1 kg paradicsom (egészben)
- 0,5 kg csirkemellfilé (szeletre vágva)
- 1/4 bögre olívaolaj
- 1 evőkanál őrölt fekete bors
- Só
- Kb. 125 g lágy sajt (pl. Brie)
- Bazsalikomlevél
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 bögre bazsalikomlevél
- A megmosott paradicsomot öntsd egy tálba, a csirkemell szeleteket dobd mellé. Öntsd rá az olívaolajat, az őrölt fekete borsot, egy kevés sót. Majd jól keverd össze.
- Majd rendezd el egy alufóliával bélelt tepsiben az egészet.
- A bazsalikomleveleket sorban helyezd a csirkemellekre, majd vágd fel a sajtot, és azt is tedd rá.
- 170 fokon kb. 25-30 percig süsd.
- Turmixba dobáld bele a fokhagymagerezdeket, a borsot, öntsd bele a citromlét, az olívaolajat, és a bazsalikomot. Néhány percig turmixold.
- A készre sült csirkemell szeletek tetejére tegyél az öntetből, és már eheted is.
Jó étvágyat!