kulcsár edina
Egészséges és megnyugtató érzés tölt el, amikor ezt az ízletes kenyeret eszed. Ehhez képest a normál kenyér már unalmasnak tûnik.
Amikor eszed, csupa jó érzés árad szét benned.
Minden porcikád jelzi, hogy most valami igazán egészségeset fogyasztasz.
Az ízletes karfiolkenyér után a közönséges gabonakenyér szinte már unalmasnak tűnik. A tojásnak és mozzarella sajtnak is köszönhetően tartalmaz annyi fehérjét és rostanyagot, mint a teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyér. Csak éppen ez sokkal finomabb, miközben kevesebb benne a szénhidrát.
A könnyű szelet sűrű állagú, ezért tökéletesen jól laksz vele.
Nem kell azon törnöd a fejed, mit egyél még, hogy csillapítsd az éhségedet.
1. Melegítsd elő a sütőt 230 Celsius fokra.
2. Egy lapos tepsit bélelj ki sütőpapírral, és vékonyan fújd be olajspray-el. Tedd félre.
3. Rakd a karfiol felét egy konyhai robotba. A pillanatkapcsolót többször benyomva daráld rizsszem méretűre. A másik felével ugyanúgy járj el. Borítsd a darált karfiolt egy mikrózható tálba.
4. Magas fokozatra állítva mikrózd 6-8 percig, vagy míg meg nem puhul.
5. Kis adagonként nyomd ki belőle a nedvességet a gézen keresztül. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy később formálható legyen a karfiol.
6. Egy tálkában keverd jól össze a száraz, darált karfiolt a tojással, sajttal, aprított zöldhagymával, sóval, borssal.
7. Helyezd a keveréket négy egyforma halomban az előkészített sütőpapírra. Igazítsd kenyérszelet formájúra.
8. Told a sütőbe 15-17 percre, vagy míg aranybarna színt nem kap. Hagyd hűlni 10 percig, mielőtt levennéd a papírról.
Tipp:
A ledarált és nedvességtől kinyomott karfiolt nem csak kenyér formára alakíthatod, de süthetsz belőle például pizzát is.
A pizzára tegyél szárított paradicsomot, friss bazsalikomot és oregánót. Ha szereted csípősen, szórj rá cayenne paprikát vagy szeletelt erős paprikát. Hintsd meg fokhagymaporral vagy aprított fokhagymával. Kedvenc sajtoddal gazdagítsd.