FITTFAZÉK

Liszt nélkül készül a legújabb máktorta

Dobd fel a szülinapot a pipacsos rét színeivel! Az Ikrek jegyûek úgyis szeretik az élénk, vidám színeket. Vegán és gluténmentes étrendet választók is élvezhetik ezt az édességet. A marcipánból varázsolt, pipacsra hasonlító mákvirág díszítheti a csupa egészséges hozzávalóból készült máktortát

Örök kedvencünket, a mákot a vegán vagy gluténmentes diétázók sem nélkülözhetik.

Ez a könnyű és egészséges máktorta recept csupa mennyei  hozzávalóból készült. Bajlódni sem kell vele, csak összedobod, és máris sülhet. Az illatától összecsődül a szomszédság.

Hozzávalók:

  • 100g (1 csésze) darált mandula
  • 70g (1/2 csésze) barna rizs liszt
  • 50g (1/2 csésze) zabpehely liszt
  • 30g (1/4 csésze) nyílgyökér por
  • 100g darált mák
  • 100g (3/4 csésze) kókusz cukor
  • 1tk sütőpor
  • 1tk szódabikarbóna
  • 1 csipet tengeri só
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 2ek darált lenmag + 6ek víz (a tojás helyettesítésére)
  • 80ml (1/3 csésze) olívaolaj
  • 150ml (1/2 csésze + 2 ek) mandulatej
  • 1ek citromlé (frissen facsarva)
  • 1tk vanília kivonat

Elkészítés:

1. Keverd össze a lenmagot a vízzel, és tedd félre besűrűsödni

2. Melegítsd be a sütőt 180 Celsius fokra

3. Olajozz ki egy 15-20 cm-es átmérőjű tortaformát

4. Egy nagy tálban keverd össze a darált mandulát, rizslisztet, zabpehely lisztet, nyílgyökér port, darált mákot, kókuszcukrot, sütőport, szódabikarbónát, tengeri sót, citromhéjat. Tedd félre

5. Egy kis tálkában keverd simára a „lenmag-tojást”, olívaolajat, mandulatejet, citromlevet, vaníliakivonatot

6. A folyékony keverékkel elegyítsd a száraz keveréket. Önthető masszát kell kapnod

7. Kanalazd a masszát az előkészített tortaformába, és simítsd el a tetejét

8. Told a sütőbe 45 percre, vagy míg a beleszúrt fogpiszkálót tisztán nem húzod ki

9. Kihűlés után rétegekre vághatod, és baracklekvárral, krémtöltelékkel gazdagíthatod, de anélkül is finom

Ha ünnepre szánod, díszítsd a tetejét mákvirágokkal. A piciben elkészített máktortácskára egyetlen piros virág kerül.