tóth gabi
Keresve sem találhatsz mennyeibbet ennél a csodasütinél. És az alacsony szénhidrát csak hab a tortán!
Mit szólnál egy lágyan omló, édes, csokoládés desszerthez, mely igazi ízbomba, mégsem okoz bűntudatot? Ha szereted a csokit, szereted a süteményeket, de mégis elkerülnéd a fehér lisztet és a cukrot, akkor ezt a tortát neked találták ki! Fantasztikus csemege, nulla bűntudat.
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra.
2. Béleld ki a tortaforma alját sütőpapírral, oldalát pedig kend ki vajjal.
3. Keverd össze a tészta száraz összetevőit, majd keverd habosra a tojást és a vajat, add hozzá a tejet és szitáld bele a száraz összetevőket. Keverd addig, amíg homogén tésztát nem kapsz.
4. 25-30 percig süsd a tésztát, figyelj rá, hogy ne süsd túl! Nagyjából 20 perc után nézz rá többször, figyeld, hogy mennyire sült meg, akkor lesz jó az eredmény, ha már nem lágy a közepe, de még inkább kissé puha az állaga.
5. Hagyd a tortát teljesen kihűlni.
6. Keverd össze a krém hozzávalóit a zselatin kivételével, annyira keverd habosra, amíg már egy szinte szilárd halmazállapotot kapsz.
7. Oldd fel kevés vízben a csomagolás használati utasításának megfelelően a zselatint, majd add hozzá a kikevert, tejszínes krémhez és keverd el egyenletesre.
8. Vágd a piskótalapot két részre, kend meg a középső szintet, a tetejét és az oldalát is a krémmel, majd tedd a hűtőbe, amíg megdermed.
9. Különböző gyümölcsökkel tovább dúsíthatod az ízorgiát, különösen jól áll ennek az ízvilágnak, ha málnát vagy áfonyát használsz hozzá.