RETRO RÁDIÓ

Íme egy cukormentes tökéletes sütemény: Kókuszos chiamuffin

Íme egy cukormentes tökéletes sütemény: Kókuszos chiamuffin
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 01. 28. 13:48

Egy mennyei paleo muffin, ami teljesen lenyûgöz majd! Ez a finomság elronthatatlan, ha receptjét hûen követed.

Ismered a mondást: főzni művészet, sütni tudomány. A fazékba valóval improvizálhatsz, beindíthatod a fantáziádat, variálhatsz. Ám ha tökéletes süteményt szeretnél, elengedhetetlen, hogy  betartsd a szabályokat a hozzávalók és a pontos mennyiségek tekintetében. Íme egy mennyei paleo muffin, mely elronthatatlan, ha receptjét hűen követed.

HOZZÁVALÓK 12 darabhoz:

  • ½ csésze kókuszliszt
  • 2 ek. chiamag
  • ¼ tk. sütőpor
  • csipetnyi finom szemű tengeri só
  • 2 citrom reszelt héja
  • ¼ tk. vanília kivonat
  • 2 ek. citromlé
  • 1 ek. almaborecet
  • ½ csésze mandulatej
  • ½ csésze méz (nyers, organikus)
  • 4 tojás
  • 4 ek. olvadt kókuszolaj
  •  

    ELKÉSZÍTÉS

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra.

    2. Béleld ki sütőpapírral vagy alufóliával a muffinsütőt.

    3. Egy nagy tálban keverd össze a kókuszlisztet, a chiamagot, a sütőport, a sót, és a reszelt citromhéjat.

    4. Egy másik tálban verd föl a tojásokat és a vanília kivonatot, a tejet, a mézet, a kókuszolajat, a citromlevet és az almaborecetet.

    5. Kombináld össze a száraz és a folyékony hozzávalókat. Akkor kész, amikor a tészta már teljesen sima, és kissé besűrűsödött.

    6. Töltsd a folyékony tésztát a muffinformák háromnegyedéig.

    7. Süsd 20-25 percig, míg aranybarna színt nem kap. Fogpiszkálót a közepébe szúrva ellenőrizd, megsült-e. Akkor kész, ha szárazon húzod ki.

    8. Vedd ki a muffinokat a formából, és tedd rácsra hűlni.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.