FITTFAZÉK

Felejtsd el a tölcsért, így edd a fagyit idén nyáron

A fagylaltot kombináld egészséges gyümölcsökkel. Sárga, grillezett gyümölcsszeleteken tornyosuljon idén nyáron a fagyi. Olyan finom, hogy nincs nyári grillparti nélküle!

Kerti partit tervezel? Ajánlunk egy csodás desszertet, amelynek garantált a sikere. A grilltűzhely a husik miatt már úgyis fel lesz forrósítva, használd fel a desszert sütéséhez is. Hagyd forrón még egy kis ideig, grillezz rajta ananászszeleteket.

A vaníliafagylalt hűsítően lágy szelídsége és a grillezett ananász pikáns édes-savanyú íze mennyei kombót alkot a nyár kedvenc gyümölcsével, a cseresznyével.

A fehér, a füstös sárga és a mélyvörös még színben is ütős kombináció!

Elkészítés ideje: 40 perc

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 csésze kimagozott, félbevágott cseresznye, és még egy kevés a tálaláshoz
  • 2 ek. cukor
  • ¼ tk. vaníliakivonat
  • 1 ananász (lehámozva, negyedelve, torzsája kivágva)
  • 1 liter vaníliafagylalt

Elkészítés:

1. Szórd a kimagozott cseresznyét egy kisebb fazékba. Keverd hozzá a cukrot és negyed csésze vizet. Közepes hőmérsékleten főzd, míg össze nem esik. Ez kb.10-12 perc.

2. Vedd le a tűzről, és krumplinyomóval vagy villával pürésítsd. Tedd át egy kis tálba, és kavard bele a vaníliakivonatot. Tedd félre.

3. Magas hőmérsékleten forrósíts meg egy grillrácsot- vagy serpenyőt. Fektesd bele a negyedelt ananászokat, és grillezd át minden oldalról. Ez oldalanként kb. 4 percet vesz igénybe. Amikor kész, és már kicsit kihűlt, vágd hosszú szeletekre.

4. Tegyél a tányérok aljára grillezett ananászszeleteket, púpozz rá vaníliafagylaltot, öntsd le egy kis cseresznyeszósszal, majd díszítsd egész cseresznyével.