tóth gabi
A cékla az egyik legegészségesebb téli zöldség, ráadásul igazán nem kerül sokba. Sajnos nem eszünk belõle eleget, de talán csak azért, mert a régi módon, ecetesen elkészítve már unalmas. Most azonban olyan új receptet mutatunk, amit garantáltan imádni fogsz!
Ne lepődj meg, ha a salátás tányéron kunkori, színes csíkokat látsz! Nem egzotikus zöldségféle, hanem egyszerű cékla és répa alkotja ezt a nagyon kívánatos salátakölteményt! E két igen értékes zöldségből pedig páratlan ízvilágot csempészhetsz a tányérodra egy negyedóra alatt úgy, hogy szénhidrátot alig fogyasztasz!
Ráadásul egy egyszerű trükkel teljesen más dimenzióba kerül, sokkal kívánatosabb lesz a megjelenése.
Csak kapd elő a zöldségspirálozót és meglátod, pusztán azzal, hogy ilyen módon dolgozod fel, fantasztikus új lehetőségek nyílnak meg. Nem tudod nem megkívánni!
Sárgarépás céklaspagetti
A cékla erősen megszínez mindent, így amikor ezzel a zöldséggel dolgozol, érdemes gumikesztyűt húzni, illetve papírtörlőt használni.
1. Készíts cékla- és sárgarépaspagettit a spirálozógép segítségével, majd a könnyebb fogyasztás érdekében vágd össze kisebb darabokra.
Ha nincs otthon ilyen géped, semmi gond, a szokásos konyhai reszelő is megteszi és így az apróra vágással sem kell bajlódnod:
2. Helyezd egy befőttesüvegbe a narancslevet, a balzsamecetet, a mézet, a sót, a borsot és az olívaolajat, majd jól rázd össze.
3. Az így nyert dresszinget öntsd a zöldségspagettire.
4. Legvégül pedig szórd meg rukkolával és pisztáciával.