Létrehozva: 2016.05.19.

Ez az epertorta a rabjává tesz: se liszt, se cukor nem kell hozzá!

Lágy és roppanós, könnyû, krémes - nehéz lesz szavakat találnod, ha kipróbálod a receptet.

A sajttortánál kevés jobb dolog létezik. Talán az eper. Vagy inkább az eper és a sajttorta együtt. Hát még akkor, ha liszt és cukor nélkül, lelkiismeret furdalás nélkül élvezheted... hmm!

Hozzávalók a roppanós réteghez

  • 75 g cukrozatlan kókuszreszelék
  • 50 g makadámdió vagy egyéb, általad kedvelt mag
  • 50 g olvasztott vaj
  • 10 g aszalt áfonya
  • édesítőszer, ízlés szerint (pl. 5-10 csepp folyékony stevia)
  • ½ teáskanál fahéj
  • Hozzávalók a krémhez

  • 200 g teljes zsírtartalmú krémsajt
  • 120 ml teljes zsírtartalmú tejszín kemény habbá verve
  • 120 ml tejföl, tejszín vagy natúr joghurt
  • ½ teáskanál vaníliakivonat
  • 20 g eper
  • 4 zselatin lap
  • 80 g édesítőszer
  • 10-15 csepp folyékony stevia
  •  

  • Elkészítés

  • Robotgépben dolgozd össze a roppanós réteg hozzávalóit. Ha igazán ropogósra szeretnéd, akkor legjobb, ha az áfonyát megsütöd, és őrölve adod a keverékhez, de friss áfonyával is nagyon finom a desszert. Amennyiben nem érzed elég roppanósnak a réteget, adj még hozzá kókuszreszeléket.

  • Egy-egy pohár vagy desszertforma aljára nyomkodd a tésztát helyettesítő keveréket. 12 részre porciózd, mert ennyi adagot tudsz a hozzávalókból készíteni.

  • A zselatin kivételével keverd össze a krém alapanyagait. Dolgozd krémesre, csomómentesre.

  • A zselatin lapokat kis vízzel locsold meg, önts hozzá ¼ csésze felforralt vizet, keverd össze, míg a zselatin megpuhul.

  • A lecsöpögtetett zselatint alaposan keverd össze az édes, sajtos krémmel.

  • A krémet oszd kétfelé. Egyik felét egyenlő adagokba osztva halmozd a kókuszos-ropogós rétegekre.

  • A krém másik felét keverd össze a zúzott eperrel, de friss eper helyett még jobb, ha előzőleg megsütött, majd porrá őrölt epret használsz.

  • Öntsd az epres krémet a natúr-sajtos krémrétegek tetejére, majd tedd hűtőbe a desszerteket legalább 2-3 órára, míg megdermednek.

  • Ha porrá őrölt, szárított gyümölcsöket használtál, akkor a desszertek süteményként, a formákból kiemelve, villával fogyaszthatók. Ha friss gyümölcsöt használtál, elképzelhető, hogy kissé rezgőbb, krémesebb lesz a végeredmény, így pohárdesszertként lehet majd tökéletes választás.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Mikes Annát ölelgeti Krausz Gábor újabb képén, nagy hírt jelentett be

    mindmegette.hu

    Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

    ripost.hu

    Utolsó óráit családjával töltötte, elhunyt a legendás zenész

    vg.hu

    Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

    origo.hu

    Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

    she.life.hu

    A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    origo.hu

    A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FITTFAZÉK

    Túrókenyér az új őrület, fogyókúrához nincs jobb recept

    YESSS

    Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt

    YESSS

    Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

    YESSS

    Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

    YESSS

    Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

    YESSS

    Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

    YESSS

    Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

    YESSS

    Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot