tóth gabi
A magyar konyha diétás nagyágyúja nem más, mint a káposzta! Hihetetlenül egészséges, rengeteg benne a rost és a vitamin. Olcsó és finom! Fantasztikus receptet mutatunk, igazi újdonság, amit te is imádni fogsz!
Kutatások bizonyítják, hogy a káposzta leve kiváló antioxidáns és vércukorszint csökkentő, ezáltal segít megelőzni és kezelni a cukorbetegséget. Ennek köszönhető, hogy minél többet esszük, annál kevésbé rakódik ránk fölösleg!
A káposzta igazi gyógyító zöldség, egyes vélemények szerint a rák megelőzésében is segít!
A káposzta fehérjében gazdag, többek között tele van C, B1 , B2 , B6 , E, K, és U-vitaminnal, rengeteg káliumot és magnéziumot is tartalmaz.
Sajnos az olcsó szuperzöldségben rejlő jótékony hatásokat nem igazán használjuk ki, pedig tél végén igazán fontos lenne! Mutatunk is egy durván jó receptet, imádni fogod!
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. A káposztát reszeld le, vagy zöldségaprítóban darabold egész picire.
2. A kapott káposztamorzsalékot sózd be és hagyd állni legalább 1 órára. Ekkor nyomkodd ki a nedvességet a káposztából, add hozzá a tojást és fűszerezd be.
Végül mehet bele a zsemlemorzsa 2/3-a is. Dolgozd össze az egészet és ismét hagyd állni, hogy a morzsa megszívja magát a nedvességgel - így tömörödik a massza.
3. Gyúrj diónyi golyókat a káposztás masszából, majd minifasírtokat forgasd meg a maradék morzsában
4. Jöhet a sütés forró olajban. Akkor jó a káposztafasírt, ha kívül ropogóssá válik a panírbunda!
Egyszerű, nagyszerű, isteni finom! Jó étvágyat hozzá!
FONTOS INFÓ: Fejes káposztából is elkészíthető ez az étel és ugyanilyen finom!