FITTFAZÉK

Diétázók álma: Cukor nélkül készül a gyümölcsös kókuszpalacsinta

Csupa puhaság, csupa illat, csupa gyümölcs - ki ne álmodna egy ilyen csodás finomságról? Akkor sem kell lemondanod róla, ha épp diétázol, hiszen ez a finom tepsis palacsinta nem löki a magasba a vércukorszintedet. Paleósok is fogyaszthatják!
  • Szerző: Ripost

Édes reggelire vágysz? Vagy egyszerűen ennél egy kis süteményt? Nem kell felborítanod a diétádat, itt a csodás, könnyű, paleo palacsinta, amely teljesen cukormentes, nem borítja fel a vércukorszintedet, eltelít, ugyanakkor ízben veri a legfinomabb hagyományos palacsintákat is. A kókusz fantasztikus ízt ad neki, a gyümölcsökkel pedig még egy jó adag vitamint és ásványi anyagot is bevihetsz a szervezetedbe.

Gyümölcsös paleo palacsinta

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 190 ml kókusztej
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 evőkanál kókuszvirágcukor
  • 72 gramm mandulaliszt
  • 2 evőkanál (15 gramm) tápióka- vagy kókuszliszt
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 csésze szeder
  • 1 alma megmosva és szeletekre vágva
  • 2 evőkanál kókuszolaj a serpenyő kikenéséhez

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 230 Celsius-fokra, és forrósítsd fel benne az öntöttvas serpenyőt.

2. Keverd simára a tojást, a vaníliakivonatot, a kókuszcukrot, a mandulalisztet, a tápióka- vagy kókuszlisztet és a fahéjat.

3. Vedd ki a serpenyőt a sütőből, és tedd bele a kókuszolajat, majd a felolvadt zsiradékot forgasd körben a serpenyőben, hogy mindenhol bevonja. Lassan csorgasd bele a tésztát, és szintén forgasd körbe.

4. Ha a tészta kicsit odaragadt a serpenyőhöz, szórd rá az almaszeleteket és a szedret, majd tedd vissza 15-20 percre a sütőbe.

5. Tálalás előtt hagyd kicsit hűlni. Megszórhatod egy pici eritrittel, további gyümölcsökkel, vagy egy kevés mézzel is, mielőtt az asztalra tennéd, de egy kiskanál tejszínhabbal is tálalhatod.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?