tóth gabi
Csupa puhaság, csupa illat, csupa gyümölcs - ki ne álmodna egy ilyen csodás finomságról? Akkor sem kell lemondanod róla, ha épp diétázol, hiszen ez a finom tepsis palacsinta nem löki a magasba a vércukorszintedet. Paleósok is fogyaszthatják!
Édes reggelire vágysz? Vagy egyszerűen ennél egy kis süteményt? Nem kell felborítanod a diétádat, itt a csodás, könnyű, paleo palacsinta, amely teljesen cukormentes, nem borítja fel a vércukorszintedet, eltelít, ugyanakkor ízben veri a legfinomabb hagyományos palacsintákat is. A kókusz fantasztikus ízt ad neki, a gyümölcsökkel pedig még egy jó adag vitamint és ásványi anyagot is bevihetsz a szervezetedbe.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 230 Celsius-fokra, és forrósítsd fel benne az öntöttvas serpenyőt.
2. Keverd simára a tojást, a vaníliakivonatot, a kókuszcukrot, a mandulalisztet, a tápióka- vagy kókuszlisztet és a fahéjat.
3. Vedd ki a serpenyőt a sütőből, és tedd bele a kókuszolajat, majd a felolvadt zsiradékot forgasd körben a serpenyőben, hogy mindenhol bevonja. Lassan csorgasd bele a tésztát, és szintén forgasd körbe.
4. Ha a tészta kicsit odaragadt a serpenyőhöz, szórd rá az almaszeleteket és a szedret, majd tedd vissza 15-20 percre a sütőbe.
5. Tálalás előtt hagyd kicsit hűlni. Megszórhatod egy pici eritrittel, további gyümölcsökkel, vagy egy kevés mézzel is, mielőtt az asztalra tennéd, de egy kiskanál tejszínhabbal is tálalhatod.