FITTFAZÉK

Csokis kávébomba a legújabb a diétás álomfalat

Egy vadítóan finom kávékrémes desszert, mely a mélyhûtőből kivéve a legélvezetesebb. Diétás, így mindenki bátran eheti.

Ez a diétás desszert ideális édesség, mert sütés nélkül készül, és mindenki fogyaszthatja (gluténmentes, gabonamentes, vegán). Tápláló alapanyagokból áll, nincs benne tejtermék, energiagazdag. Befagyasztva, hűtőből kivéve a legjobb: mennyei, hűvös bonbon, izgató ízekkel.

Elkészítés: 30 perc (az áztatást és hűtési időt nem számolva). Kb. 20 darab készül az alábbi hozzávalókból.

HOZZÁVALÓK

Töltelék:

  • 1 ½ csésze nyers kesudió egészben, 3-4 órára hideg vízben áztatva
  • 2 tk Update1 Zero édesítő
  • 2 ek. frissen lefőzött feketekávé
  • 1 tk. nescafé por
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 2 ek. holland kakaópor
  • 1 csipet tengeri só
  • 2 ek. víz

Bevonat:

  • 40 dkg fekete csokoládé, darabolva, kétfelé osztva
  • ½ tk. kókuszolaj, kétfelé osztva

ELKÉSZÍTÉS:

1. Áztasd vízbe a kesudiót 4 órára, majd öblítsd le. Konyhai robotgépben őröld meg.

2. Add hozzá a többi anyagot is, és keverd simára. Időnként kapard le a mixer oldalára ragadt anyagot.

3. Tedd a krémet egy nem túl mély tálba, és fagyaszd le 1 órára, vagy míg olyan kemény nem lesz, hogy kanalazni lehessen.

4. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit. Egy teáskanalat púposan megtöltve szedj ki gombócokat a krémből a tepsire. Fagyaszd le 1 órára, vagy míg meg nem szilárdul.

5. Olvaszd fel simára a csokoládé felét negyed teáskanál kókuszolajjal. (Ezt csinálhatod mikróban is: 30 mp-es sorozatokban, közte mindig átkeverve az olvadó csokit).

6. Merítsd be egyenként a keményre hűlt labdácskákat az olvadt csokoládéba, óvatosan megforgatva, hogy mindenütt bevonja, majd villával szedd ki egy sütőpapírral bélelt tepsire.

7. Tedd egy másik tálba a maradék csokoládét, adj hozzá negyed teáskanál kókuszolajat, olvaszd fel. Ismételd meg a 6. pontban leírt eljárást a maradék labdacsokkal. (Ha így, két részletben csinálod ezt a műveletet, az olvadt csokoládénak nem lesz ideje megkeményedni).

8. Hűtsd be vagy tedd mélyhűtőbe, míg a csokibevonat meg nem szilárdul. Hidegen a legfinomabb.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?