tóth gabi
Minden diétázó vágya beleharapni egy nagy szelet tortába. Most végre megteheted! Nemcsak glutén, de liszt- és tejmentes ez a csupacsoki álomtorta.
Bár sok összetevőből áll, az elkészítése nem igényel nagy cukrász tehetséget. Ha egyszer elkészítetted, nem fogod megbánni, hogy nekiálltál.
A csokit és a kókuszzsírt olvaszd fel gőz fölött. Ha már elég folyékony állagú, öntsd át a mixergépbe.
Keverd hozzá a nyírfacukrot és kezd el egyenként beleütni a tojásokat. Dolgozd jól össze az egészet.
Most jönnek a száraz hozzávalók, vagyis szép apránként szórd a masszába a darált mandulát, a kókuszlisztet, a kakaóport és végül a szódabikarbónát.
Keverd össze jól alaposan. A közepesnél kicsit magasabb fordulatra állíthatod a gépet nyugodtan. Az a jó, ha teljesen egynemű és levegővel teli lesz a végére.
Bélelj ki sütőpapírral egy torta-, vagy egy kuglófformát és töltsd bele a tésztát.
Előmelegített sütőben, 160 fokon, 50-55 percig, de mindenképpen tűpróbáig süsd.
A formában hagyd kihűlni, minimum egy órát!
Szintén gőz fölött olvaszd fel a csokoládét a kókusztejszínnel és csipet sóval. Keverd el szép egyenletesre, majd hagyd kihűlni teljesen. Add hozzá a vaníliát és a likőrt, majd verd habosra.
A kihűlt és kellőképp megszilárdult tortát, vágd két egyenlő lapra.
A krém körülbelül, harmadával, kend meg az alsó lapot, majd finoman borítsd rá a másikat.
A maradék krémmel vond be a tortád egész felületét és alakítsd olyanná, amilyenné szeretnéd. Ha villával csak úgy finoman áthúzogatod, egészen rusztikus formát adhatsz neki.
Díszítheted akár bogyós gyümölcsökkel is!