RETRO RÁDIÓ

A reggeli kávéhoz: trükkös almás-fahéjas muffin cukor nélkül

A reggeli kávéhoz: trükkös almás-fahéjas muffin cukor nélkül
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2016. 09. 08. 09:00

Végre egy könnyen elkészíthetõ muffin, amihez nem kell az almát pucolni és reszelni. Megspórolsz egy csomó munkát és isteni finom lesz a végeredmény!

Ezt a finom édességet, a mindenki által kedvelt muffint most új, diétás formában tudod elkészíteni. Nagyon gyors és nagyon egyszerű recept, kevés hozzávalóval.

Ráadásul nagyon jól illik az egészséges étrendbe is, mivel nincs benne liszt és csak természetes édesítőszert tartalmaz.

Bárhová, bármikor magaddal viheted, és ha rád tör az édesség utáni vágy, nyugodtan majszolhatsz belőle.

Trükkös almás-fahéjas muffin

Hozzávalók 6 db muffinhoz:

  • 16 dkg őrölt mandula
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • 125 g almalé, natúr
  • 1 teáskanál almaecet
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília por
  • 1/2 tk. stevia (esetleg 2 ek méz)
  • 1. Egy tálban keverd össze a mandulalisztet, a szódabikarbónát (vagy sütőport), a fahéjat és a sót.

    2. Külön, egy másik tálban keverd össze a tojást, a vanília port, az almalevet, az almaecetet (ez segítségedre lesz a fogyásban) és az édesítőt.

    3. A száraz hozzávalókhoz keverd lassan adagold a másik tálban lévő masszát úgy, hogy sima, egyenletes tésztát kapj.

    4. 6-os muffin formába tegyél papírt és töltsd bele a masszát. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 20 percig.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.