Létrehozva: 2016.11.17.

A legjobb reggeli, ha szereted a tojást. Ilyen finomat még nem ettél!

Unod már a tojásrántottát és a tükörtojást? Salátákhoz és fõzelékekhez feltétként is fogyaszthatod a posírozott vagy buggyantott tojást. De pirítóssal is ízletes reggelit varázsolhatsz percek alatt az asztalra.

A posírozott tojás fehérje kemény, a sárgája lágy. Egyszerű, de nagyon finom étel reggelire. A legjobb benne, hogy 5 perc alatt elkészítheted, sós vagy ecetes vízben kell csak megfőznöd. 

Hozzávalók:

  • egy mélyebb serpenyő

  • szűrőkanál

  • kis pudingpohár vagy üvegedény

    Elkészítése:

    1. Melegíts vizet forráspontig, majd vedd le a hőfokot, hogy a víz ne lobogjon, csak gyöngyözzön.

    2. Törd meg a tojásokat és külön-külön rakd őket tálkákba.

    3. Óvatosan csúsztasd bele a tojásokat a vízbe. Jól teszed, ha a vízhez egészen közelről próbálod beleejteni őket! Ha egymás mellé tudsz tenni a serpenyőben több tojást is, akkor főzhetsz egyszerre többet, de vigyázz, hogy a tojások ne érjenek össze a főzés során.

    4. Főzd 3 percig, amíg a fehérje meg nem szilárdul. Ne vedd ki túl korán, de ne is várj addig, amíg a sárgája is megkeményedik.

    5. Szűrőkanállal vedd ki a tojásokat a vízből.

    Ha még egyszerűbb módot keresel a buggyantott tojás elkészítéséhez, akkor a finoman öntés helyett tállal együtt helyezd a vízbe a tojásokat. A főzési idő így kicsit hosszabb lesz, de a lényeg, hogy a fehérjerész megkeményedjen, a sárgája pedig lágy maradjon.  

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek