RETRO RÁDIÓ

A legjobb reggeli, ha szereted a tojást. Ilyen finomat még nem ettél!

A legjobb reggeli, ha szereted a tojást. Ilyen finomat még nem ettél!
A
Szerző
A
Létrehozva2016. 11. 17. 08:55

Unod már a tojásrántottát és a tükörtojást? Salátákhoz és fõzelékekhez feltétként is fogyaszthatod a posírozott vagy buggyantott tojást. De pirítóssal is ízletes reggelit varázsolhatsz percek alatt az asztalra.

A posírozott tojás fehérje kemény, a sárgája lágy. Egyszerű, de nagyon finom étel reggelire. A legjobb benne, hogy 5 perc alatt elkészítheted, sós vagy ecetes vízben kell csak megfőznöd. 

Hozzávalók:

  • egy mélyebb serpenyő

  • szűrőkanál

  • kis pudingpohár vagy üvegedény

    Elkészítése:

    1. Melegíts vizet forráspontig, majd vedd le a hőfokot, hogy a víz ne lobogjon, csak gyöngyözzön.

    2. Törd meg a tojásokat és külön-külön rakd őket tálkákba.

    3. Óvatosan csúsztasd bele a tojásokat a vízbe. Jól teszed, ha a vízhez egészen közelről próbálod beleejteni őket! Ha egymás mellé tudsz tenni a serpenyőben több tojást is, akkor főzhetsz egyszerre többet, de vigyázz, hogy a tojások ne érjenek össze a főzés során.

    4. Főzd 3 percig, amíg a fehérje meg nem szilárdul. Ne vedd ki túl korán, de ne is várj addig, amíg a sárgája is megkeményedik.

    5. Szűrőkanállal vedd ki a tojásokat a vízből.

    Ha még egyszerűbb módot keresel a buggyantott tojás elkészítéséhez, akkor a finoman öntés helyett tállal együtt helyezd a vízbe a tojásokat. A főzési idő így kicsit hosszabb lesz, de a lényeg, hogy a fehérjerész megkeményedjen, a sárgája pedig lágy maradjon.  

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.