RETRO RÁDIÓ

Így készül a tökéletes cukkinipalacsinta

cukkini palacsinta
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2021. 04. 06. 07:50

Szuper gyorsan készül el ez a fantasztikus palacsinta! Az egész család imádni fogja!

Ez az isteni finom cukkinipalacsinta pillanatok alatt elkészíthető. Ha szeretitek ezt a zöldséget, akkor lepd meg a családot vele. Fantasztikus receptet mutatunk.

Cukkinipalacsinta

Cukkini palacsinta
Fotó: youtube

Hozzávalók:

  • 400 g cukkini
  • 300 g liszt
  • 150 d víz
  • 2 ek. olaj
  • 1 tk. só
  • 70 g sajt ( cheddar )
  • 1 ek sütőpor
  • Így készítsd el:

  • Pucold meg és reszeld le a cukkinit, majd sózd meg és keverd alaposan össze.
  • Egy tálba rakd a lisztet és a sütőport, azt is keverd meg. Add hozzá az olajat és a sót. Öntsd hozzá a vizet és kézzel gyúrd össze a masszát.
  • Nyomkodd szét a tésztát a tál aljában. Majd a reszelt cukkiniből nyomd ki a vizet, amit eresztett, és add hozzá a tésztához és reszeld le a sajtot.
  • Így együtt keverd el a tésztába a cukkinit és sajtot, jól gyúrd össze ismét, végül szórd meg egy kis liszttel.
  • Sütőpapírra önts egy kis olajat, kend meg vele , nagyjából egy palacsinta méretben. Rakj rá 3-4 evőkanál tésztát és nyomkodd szét a kanállal palacsinta formára.
  • Helyezz a tetejére is sütőpapírt és kézzel lapítsd tovább a tésztát. Vedd le róla a felső papírt. Vágd körbe ollóval a palacsintádat,
  • Egy palacsinta sütőbe helyezd bele papírral együtt, és fedd le. Nagyjából 4 percig süsd így. Vedd le a fedőt, és fordítsd meg a papíron a palacsintát. Pirítsd meg ezt az oldalát is.
  • Tejfölös, fokhagymás mártással is tálalhatod!

    Jó étvágyat!

    Te tudtad?

    A cukkini számos kedvező élettani hatással rendelkezik. Leginkább lúgosító hatása említésre méltó. Érdemes rendszeresen beépíteni az étrendünkbe, mert segít helyreállítani a szervezet sav-bázis egyensúlyát. Azáltal, hogy megakadályozza a szervezet túlsavasodását javítja az általános egészségi állapotot és a betegség megelőzésben is segít. Magas luteintartalmának köszönhetően jótékony hatással van a látásra.

    A cukkini 95 %-át víz alkotja, ezáltal a szervezet számára kiváló hidratáló. Azonban nemcsak az elvesztett folyadékot segít pótolni, hanem vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően számos nélkülözhetetlen elemmel tölt fel bennünket.

    Tartalmaz többek között káliumot, foszfort, cinket, magnéziumot és kalciumot is, ezen felül gazdag A-, B1-, B2- és B6-vitaminokban is. Kiváló folsavforrás, illetve pozitív élettani hatás rejlik még magas rosttartalmában is. Rendkívül jó hatással van a cukkini az emésztésre, enyhe hashajtó hatással rendelkezik.

    Forrás: Wellness Iránytű

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.