1 éve

Kikészít a rossz alvás? A horoszkópod segít, hogy ez megváltozzon!

Amióta a járványhelyzet tovább fokozta a bizonytalanságot az életünkben, egyre többeket kínoz a rossz alvás. De azt vajon tudtad, hogy a horoszkópod is segíthet benne, hogy kiválaszd a neked való gyógymódot?

Szerző Horváth Gabi

A rossz alvás mostanában szinte mindenki életét megkeseríti, hiszen egyre több a bizonytalanság az életünkben. Az orvosok szerint mind a felnőttek, mind pedig a gyerekek körében egyre többen küzdenek különféle alvászavarokkal. De vajon hogyan válaszd ki azt az ellenszert, amelyik a leggyorsabban segít az alvási problémáidon? Gondoltad volna, hogy a horoszkópod is szerepet játszik benne, hogyan kell felvenned a harcot az álmatlansággal? Máris mutatjuk, melyik csillagjegynek mit kell tennie, hogy pihentető legyen az éjszakája.

Téged is meggyötör mostanában a rossz alvás?
Fotó: Pixabay.com

Kos (03.21. – 04. 20.)

Ennek a tüzes jegynek a szülöttei általában valamilyen tevékeny megoldást keresnek a problémáikra. Épp ezért a rossz alvás ellen is az válik be náluk, hogy cselekszenek. Ha egy ideig nem sikerül elaludnod, ne forgolódj az ágyban egyre idegesebben, inkább kelj fel, és kezdj bele valamibe, ami kifáraszt. Egyre vigyázz: ha lehet, ne ülj a képernyő elé, mert csak még jobban felébredsz tőle!

Bika (04.20. – 05. 21.)

A te altatód a következetesség. Menj mindig ugyanabban az időben aludni, és reggel is kelj mindig ugyanakkor. Ha a biológiai órád beáll az állandó ritmusra, könnyebben elalszol majd. Ha viszont valami felborítja a napirendedet, az az alvásod minőségén is meglátszik, így amilyen gyorsan csak tudsz, térj vissza az állandósághoz, ami a csillagjegyednek valósággal lételeme.

Ikrek (05.21. – 06.21.)

Ennek a csillagjegynek a szülöttei nehezen tudják kielégíteni hihetetlen kíváncsiságukat. Náluk a rossz alvás oka is sokszor az, hogy nehezen csendesítik le az ide-oda cikázó gondolataikat. Mivel azonban a jegyük a légzőszervekre is hatással van, a legjobb, ha megtanulnak egy egyszerű légzőgyakorlatot, amely megnyugtatja az elméjüket. Elég, ha pár percig csak a kis- és belégzést figyeled, és máris ellazulsz annyira, hogy jól aludj.

Rák (06. 22 – 07.22.)

A Rákok számára nagyon fontos a meghitt fészek. Épp ezért fontos, hogy a hálószobádban mindig rend legyen, friss legyen az ágyneműd, és alaposan ki is szellőztess lefekvés előtt. A lényeg, hogy védve érezd magad ebben a pihentető közegben, és olyan dolgokkal vedd itt körül magad, amire jólesik ránézni.

A horoszkóp is segíthet, hogy pihentető legyen az éjszakád!
Fotó: pPxabay.com

Oroszlán (07.23 – 08. 22.)

Az Oroszlánoknak arra érdemes gondolniuk lefekvés előtt, mennyi találmány és műalkotás született úgy, hogy az alkotó különösen álmodott. Az elalvásodat az segíti a legjobban, ha tudatosítod magadban: lehet, hogy épp a ma éjszakai álom segíti majd egy grandiózus terved megvalósítását. Egy rövid, napközbeni szunyókálás is sokat segíthet!

Szűz (08.24. – 09.23.)

A Szüzek számára azt a legnehezebb elviselni, ha felborul a megszokott rend a környezetükben. Nagyon fontos, hogy a hálószobájukban mindig rend legyen, mivel a rendetlenség a gondolataikban is felfordulást okoz. Nem csoda hát, hogy ilyenkor szinte garantált számukra a rossz alvás. Napi tíz perc takarítás a hálószobában viszont csodákat művel az éjszakai pihenésükkel.

Mérleg (09.24. – 10.23)

A társaságkedvelő Mérlegek számára a „ne feküdj le haraggal” mondás nem egyszerű népi bölcsesség, hanem a jó alvásuk záloga. Ha este összeszólalkoztak valakivel, akár a házastársukkal, a kár a gyerekükkel, akár egy ismerőssel, akkor ez egész éjszaka ébren tarthatja őket. Mindenképpen érdemes még lefekvés előtt megbeszélni a problémát, és lehetőleg megnyugtató egyezségre jutni a másikkal.

Skorpió (10.24 – 11.22.)

A csábító és szenvedélyes Skorpió-szülöttek számára a rossz alvás legjobb ellenszere nem más, mint a csábítás. A szex nemcsak ellazítja őket, de olyan hormonok termelődését is serkenti a szervezetükben, amelyektől könnyen álomba szenderülnek.

Nyilas (11.23 – 12.21.)

A Nyilasok mindig máshová vágynak, mint ahol éppen vannak – épp ezért érdemes elsajátítaniuk a tudatos álmodás művészetét. Az álmaikban ugyanis egészen fantasztikus világokba is elkalandozhatnak. Az álmukban látott inspiráció pedig a való életben is tovább lendítheti őket.

A pihenésre nagy szükséged van a másnapi eredményekhez!
Fotó: Pixabay.com

Bak (12.22 – 01.20)

Az eredménycentrikus Bakok számára az alvás szinte időpocsékolásnak tűnik, hiszen ezt az időt munkával is tölthetnék. E jegy szülötteként tudatosítanod kell magadban, hogy a rossz alvás csökkenő koncentrációs készséghez, rosszabb munka-minőséghez, és végső soron kevesebb eredményhez vezet. Ha racionális indokot találsz arra, miért is fontos eleget aludnod, könnyebben rászánod az időt, és könnyebben ellazulsz esténként.

Vízöntő (01.21. – 02.19.)

A Vízöntők mindig a tömeg előtt járnak egy lépéssel – szívesen hasznosítják a technika legfrissebb vívmányait. Rossz alvás ellen sokat segíthetnek nekik a relaxációt segítő applikációk, vagy az okosórák alváselemző, és a felületes alvásfázisban ébresztő funkciói. Próbálj ki bátran több eszközt is, és azt tartsd meg, ami a legjobban bevált!

Halak (02.20. – 03.20.)

Az álmodozó Halak jegy szülöttei talán túlzottan is empatikusak, hajlamosak a vállukra enni a világ összes gondját. Ha ebben a jegyben születtél, segíthet ellazulni, ha esténként leírod mindazt, ami foglalkoztat Ily módon egyfajta engedélyt adsz az elmédnek arra, hogy elengedd, ami bánt.

Szerző Horváth Gabi

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!