OTTHONKA

Kicsi a hálószobád? Zseniális megoldás, hogy jól érezd benne magad

Alig van hely a hálószobában? Ne aggódj, van megoldás arra is, hogy így se nyomasszon a zsúfoltság. Csupán egy két jó ötlet kell hozzá - mutatjuk!
  • Szerző: Ripost

A legtöbb lakásban nem pazarolt a tervező sok helyet a hálószobára. Ez nagy hiba, hiszen jó lenne, ha levegős, tágas, mégis puha és otthonos helyen tölthetnénk az éjszakát. Ám a falakat sajnos nem tolhatjuk ki. Mi a megoldás? Néhány ügyes trükkel megsokszorozhatjuk a helyet, ahol elférnek a ruhák, az ágyneműk. Méghozzá úgy, hogy a helyiség mégse keltsen zsúfolt benyomást.

1. Gardrób a magasban

Ki mondta, hogy a gardróbszekrény akasztós részének feltétlenül a földön kell állnia? A magasban is tárolhatod a ruhákat, alattuk pedig remekül elférnek a polcok és a pipereasztal, de akár még a szoba ajtaja is.

2. Tetőtérben is kényelmesen

A tetőtéri lakások örök problémája a ferde falsík alatti terület lehető legjobb kihasználása. Egy hálósarok például kényelmesen elfér alatta.

3. Natúr inspirációk

A kedves, vidékies hangulatú hálószobában a tetőablak alá, de az éles fényektől védett helyre került az ágy.

4. Hálógaléria

Nemcsak a szekrény, az ágy is felkerülhet a magasba. A galériaágy alatt pedig elfér a dolgozó- vagy tanulósarok, és a gardrób, amelyeket függönnyel szeparálhatsz a külvilágtól.

5. Tároló dobogó

A dobogóra helyezett matrac egyfelől hálószoba a szobában, másfelől pedig remek helykihasználást tesz lehetővé. A dobogó különböző részein ugyanispolcok, fiókok, szekrények kaphatnak helyet.

6. Csupa fehérben

A fehér szín egy icipici hálószobában is tágítja a teret, és letisztult hatást kelt. A fényfüzérek pedig nemcsak adventkor teszik hangulatosabbá a helyiséget.

7. Minigardrób

Ha nincs túl sok olyan ruhád, amit vállfán kellene tárolnod, akkor a könyvespolc alatt is elfér a rúd, amelyikre felteheted őket.

8. Rejtett fiókok

Az alacsony dobogó aljába rejtett, görgős fiókokban jól elférnek a tartalék ágyneműk.

9. Hálószoba és dolgozósarok

Bár általában nem szerencsés a hálóban dolgozni, van úgy, hogy csak itt van hely egy számítógépasztalnak. És ha így van, akkor a legjobb ezt is stílusosan csinálni.

10. Az ágyneműtartó új élete

Az ágyneműtartóban nemcsak a tartalék ágyneműk kaphatnak helyet. Ha furnérlapokkal vagy dobozokkal felosztjuk a nagy teret, a szezonon kívüli ruháknak is jó helye lehet itt.

11. Egy szóba, több funkció

A legkisebb garzonban is el lehet szeparálni a hálószobát a nappalitól. Egy jó helyre tett könyvespolc és egy függöny tökéletes hálószobai atmoszférát teremt még akkor is, ha nincs szó fallal elválasztott, külön szobáról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?