TÜZELŐÁLLÁS

Szerző ML

Létrehozva: 2024.09.27. 13:00

Szoboszlai Dominik sem hagyta szó nélkül, amit most a magyar Eb-hős művelt

A kupa után a héten a bajnokságban is betalált a magyar labdarúgó-válogatott szélsője. Csoboth Kevin a Zürich kapuját vette be Svájcban, a gólról pedig Szoboszlai Dominik markáns véleményt alkotott.

Csoboth Kevin a nyáron hőssé vált a magyar labdarúgó-válogatottban, az Európa-bajnokságon ugyanis Skócia ellen a hosszabbítás utolsó percében szerzett győztes gólt. A szélső ezt követően otthagyta Újpestet és légiósnak állt, a svájci élvonalban szereplő St. Gallen négy évre szerződtette. A kezdőcsapatba ugyan nem tud bekerülni, csereként azonban egyre hatékonyabb.

Csoboth Kevin
Csoboth Kevin már két gólt szerzett Svájcban Fotó: Anadolu via AFP

Minden sorozatot figyelembe véve új klubjában nyolc tétmérkőzést játszott, rendre csereként lépett a pályára. A gólszerzésben azonban ez nem akadályozza meg. Szeptember 14-én először a Svájci Kupában lőtt bombagólt, majd ezen a héten kedden a Zürich ellen villant a bajnokságban. Beállása után hét perccel már eredményes volt, csapata pedig magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott. Utóbbi találata mellett nem ment el szó nélkül Szoboszlai Dominik sem.

A magyar válogatott csapatkapitánya az Instagramon zrikálta a 24 éves szélsőt.

Még jó, hogy elment a kapuig

– kommentelte a jobb alsó sarokban kikötő gyengécske lövést a Liverpoolban futballozó Szoboszlai Dominik, amit az Origo szúrt ki. Ezt követően rögtön meg is kapta a választ Csoboth Kevintől. 

Így akartam

 – válaszolt viccesen Csoboth. A két játékos nemcsak a válogatottból ismeri egymást, gyerekkorukban mindketten a Főnix Goldban nevelkedtek, és csapattársak is voltak.

Csoboth Skócia után is kapta az ívet

Csoboth esetében a zrikálás visszatérő jelenség, az első válogatott gólja után is különleges fogadtatásban részesült a többiektől. „A csapattársaktól egész hazafelé úton kaptam az ívet, amiért megszereztem az első gólomat. Mind a két benzinkúton, ahol megálltunk, én fizettem. Ez volt a jutalmam és a büntetésem egyszerre, de megérte minden pillanatért” – nyilatkozta korábban a válogatott Eb-hőse.

Csoboth azóta is a válogatott tagja, szeptemberben Németország és Bosznia-Hercegovina ellen is játszott a Nemzetek Ligájában.

Csoboth Kevin első bajnoki gólja 19:19-től látható:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek