SZTÁRDZSÚSZ

Törőcsik Marit féltik a kánikulától: Különleges megoldások a kórházban

A színészlegenda állapotát nagyban befolyásolja az időjárás változékonysága, ezért fokozottan figyelnek rá az orvosok.
  • Szerző: Buster

Sem a kánikula, sem a lehűlés nem segíti Törőcsik Marit a felépülésben. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban azonban a legjobb kezekben van a nemzet színésze.

A művésznő 2008-as agyvérzése után 2015 szeptemberében súlyos légzési problémákkal került kórházba, hörgőgyulladást kapott, a tüdeje pedig bevérzett. Ezért sem mindegy, hogy a nyári kánikulában milyen ellátásban részesül. Számára végzetes lehet, ha a klímaberendezés hatására megfázik, vagy a nagy melegben felmegy a vérnyomása.

Dr. Bense Tamás szerint van mitől tartania az idős, krónikus betegeknek még a kórházban is.

"Nagyon fontos, hogy egy krónikus betegségben szenvedő páciens esetén gondosan járjunk el az elhelyezés tekintetében, hiszen a szervezetük igen érzékenyen reagál a hőmérséklet-ingadozásra. Nem tesz jót a kánikula, mint ahogy a hirtelen jött lehűlés sem. Agyvérzéses betegeknél nagyon ritka, hogy csupán egyetlen terület érintett. A legtöbb páciensnél több helyen lehetnek lerakódások, elzáródások.

Így a legkisebb vérnyomás-növekedés hatására kialakulhat egy újabb érkatasztrófa.

A nyári időszakban is arra kell törekedni, hogy 25 Celsius-foknál ne legyen sem melegebb, sem hidegebb a kórtermekben, és gondoskodni kell a kevés légmozgással járó szellőztetésről”

– vázolta a helyzetet a szakember.
A %% napilap keddi számából az is kiderül, hogyan oldották meg a Markusovszky kórházban, hogy a betegek jól érezhessék magukat a legnagyobb kánikulában is.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?