SZTÁRDZSÚSZ

Csodálatos meglepetés: otthon köszöntötték a kollégák Törőcsik Marit

A többszörösen díjazott színművésznő november 23-án ünnepelte 84. születésnapját, ez alkalomból pedig a Nemzeti Színház munkatársai is felkeresték őt.
  • Szerző: ripost

Együtt ünnepelte 84. születésnapját Törőcsik Marival a Nemzeti Színház. A teátrum képviseletében Törőcsik egyik kedvenc színpadi partnere, Trill Zsolt színművész, valamint egykori kollégái látogatták meg velemi otthonában a művésznőt, hogy személyesen köszöntsék fel őt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel is kitüntetett, Kossuth-nagydíjas, kétszeres Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművészt virágcsokorral, illetve a Nemzeti Színház aranyszínű logójával díszített köntössel ajándékozták meg a színház munkatársai.

Fotó: Eöri Szabó Zsolt

Azok a kollégák, akik színházi elfoglaltságaik miatt nem tudták meglátogatni, üzenetben üdvözölték a legendás színésznőt: a Galilei című előadás fiatalabb színészei, Mátyássy Bence, Trokán Nóra, Szép Domán, Nagy Márk, Herczegh Péter és Mészáros Martin kedvenc Máté Péter dalát énekelték videóra, a színház háttér dolgozói a szerepeiből készítettek egy videós összeállítást.

Emellett fotókkal is köszöntötték őt a nézőteres munkatársak, a Nemzeti Színház legközelebbi bemutatóját, a Macskajátékot próbáló Szász János rendező, Udvaros Dorottya, Bánsági Ildikó, Blaskó Péter, Nagy Mari és Tóth Auguszta pedig telefonon jelentkezett be a születésnapi ünnepségre.

Törőcsik Mari boldog volt attól, hogy ha már ő nem tud elmenni a Nemzeti Színházba, kedvenc színháza idén is ellátogatott hozzá. Isten éltesse sokáig a művésznőt!

És ezeket olvastad már?