SZTÁRDZSÚSZ

Megdőlt a bizonyíték L.L. Junior exe ellen

Fogta a kisfia kezét Hopp Csilla vagy sem, mielőtt Dávidka kiszaladt az úttestre, ahol elütötte egy autó? Erre a kérdésre a térfigyelő kamera felvétele adhatott volna egyértelmű választ. De nem adott.
  • Szerző: Ripost

Augusztus 31-én lesz egy éve, hogy L.L. Junior és volt párja, Hopp Csilla elveszítették kisebbik fiukat, Dávidkát. A szülők a mai napig képtelenek feldolgozni a tragédiát, az édesanya beszélni sem nagyon tud a történtekről, így jogi képviselőjével együtt úgy döntöttek, írásban védekeznek, és így tesz vallomást.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

LL Junior kisfiának temetése

„A rendőrségi nyomozás ezen szakaszában az édesanyának érdemes vallomást tennie, és Csilla nyugalma érdekében mi mindezt írásban tesszük meg” – mondta a Borsnak dr. Horváth B. Gábor büntetőszakjogász, majd arról is beszélt: Hopp Csilla ezúttal is arról tesz vallomást, mint amiről eddig, vagyis hogy fogta a kisfiú kezét, aki kirántotta azt a szorításból.

 

A ma benyújtandó do­ku­mentumban az édesanya leírja, mi történt a végzetes délutánon, amikor Dávidkát a szeme előtt gázolták halálra, s vallomásában azt is elmondja: ő igenis fogta a kisfia kezét.

Az is kiderült, hogy bár volt a helyszínen kamera, és működött, de mégsem lehet tisztázni a felvétel alapján, hogy mi történt.

„A kérdéses pillanatban nem arra nézett. Ha rögzítette volna, ügy sem lenne” – mondta dr. Horváth, ezzel arra utalva, hogy a balesetet az elsőtől az utolsó másodpercig rögzítő videófelvétel bizonyítaná, hogy Dávidka kirántotta a kezét Csilláéból, ezért az anyát ártatlanul gyanúsítják gondatlanságból el­követett emberöléssel.

A kamerafelvétel Fotó: Bors

Azonban így az sem bizonyítható, hogy Csilla nem fogta a kis Dávid kezét, a tanúvallomások pedig továbbra is ellentmondóak, ezért az ügyvéd szerint az egész eljárást meg kellene szüntetni.

„Amennyiben az eljárást nem szüntetik meg, akkor – ahogy Mester kolléga is elmondta – én is lehetségesnek tartom a kétszeres leszállást, s hogy ügyfelem maximum pénzbüntetést kap.” - mondta az ügyvéd.

Mint ismert, tavaly augusztus 31-én, délután hat órakor Zuglóban egy szabályosan közlekedő autó elütötte az úttestre kiszaladó hároméves Lesi Dávidkát, akit a mentősök órákig próbáltak újraéleszteni, sikertelenül. Az édesanya a helyszínen összeomlott, L.L. Junior – aki a fővárostól háromszáz kilométerre koncertezett – pedig már elbúcsúzni sem tudott kisebbik fiától. A nyomozást 11 hónappal a tragédia után sem zárták még le, az ügy gyanúsítás szakaszban van.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?