SZTÁRDZSÚSZ

Ma kezdődik az ország legnagyobb családi fesztiválja!

Ingyenes nulladik nappal nyit csütörtökön a 25. Víz, Zene, Virág Fesztivál Tatán.
  • Szerző: Ripost

Június 21. és 24. között a Zsigmond-kori vár és az Öreg-tó festői környezetében zajló összművészeti programsorozaton rendezik meg a virágkötők magyar kupáját, de lesz kékszalag vitorlásverseny, vízi karnevál, repülőshow és vidámpark is. A belépés 12 éven aluliaknak és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete tagjainak mindennap ingyenes. Idén négy színpadon olyan sztárok állnak a közönség elé, mint Rúzsa Magdi, a Tankcsapda, Pápai Joci, Tandi Flóra, Miklósa Erika, Nagy Feró, Deák Bill Gyula, az ír punk rock kocsmazenét játszó, de magyar, Paddy and the Rats, vagy a Budapest Klezmer Band.

Eljön a The Biebers, Vastag Csaba és Vastag Tamás, Gerendás Péter, valamint az Alma együttes és az Apacuka. De ott lesznek este tíztől a hazai DJ világ legnagyobbjai is: többek között Bárány Attila, DJ Dominique, Sterbinszky, DJ Miller és Hamvai P.G.

Ezek mellett olyan kulturális programok színesítik az igényes szórakozást, mint a fesztiválszínház a volt Piarista Rendházban, ahol a tatabányai Jászai Mari Színház művészei adják majd elő a Nyáry Krisztián könyve nyomán készült, Így szerettek ők című darabot. A programsorozat alatt folyamatosan különböző állandó- és időszaki kiállítások tekinthetők meg, amelyekhez kapcsolódóan csütörtökön, az ingyenes nulladik napon „Kiállításmaraton” címmel óránként vehetnek részt egy-egy kiállításmegnyitón az érdeklődők.

A megszokott virágos program, a virágkötő szakma prominenseinek összecsapásán kívül idén ehető virágokat a középpontba helyező gasztroshow és a Neszmélyi Borvidék legkiválóbb tételeit felvonultató Borvár – Borudvar is.

A vízen pedig a fesztivál alatt végig látható az az óriási biliárdgolyókból álló installáció, amely a Velencei Biennálén mutatkozott be nemrég. De emellett elektromos yacht, sárkányhajó verseny, és még számos program várja a kilátogatókat.

A turisztikai ügynökség által hazánk 10 legismertebb fesztiválja között számon tartott, Magyarország legnagyobb családi fesztiváljaként is emlegetett rendezvénysorozat kiemelt figyelmet kap idén, hiszen az emberi erőforrás miniszter 2018-at a Családok Évének hirdette meg. Ez azt jelenti, hogy az eddigiekhez hasonlóan rengeteg gyerekműsor, vidámpark és külön színpad is várja a kicsiket és a nagyobbakat is koncertekkel, táncházzal, szórakoztató-foglalkoztató programokkal. 12 év alatt ingyenes a belépés a fesztiválra, és ingyenesek a Szipi Sziget játékai is pénteken 20 óráig, hétvégén 16 óráig.

A látogatók kérésére bevezették a napijegyeket, így a vasárnap érkezők például már megvehetik belépőjüket egy napra is, de mindenképpen érdemes 3 napos belépőt váltani. Érvényes Tata-kártyával 50% kedvezményt kapnak a helyi lakosok a belépőjegy árából, a Nagycsaládosok Országos Egyesületével való együttműködésnek köszönhetően pedig a regisztrált NOE-tagoknak ingyenes a belépés. Teljes értékű jegyvásárlásnál elfogadják a Szép-kártyát is.

A „Vízzene” teljes programja és további információk a fesztivál weboldalán érhetők el: www.vizzenevirag.hu

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?