SZTÁRDZSÚSZ

Jáksó László már otthonról vezet műsort, ezt gondolja a koronavírusról

A Sláger Reggel műsorvezetője szerint mindenkinek otthon kéne maradnia, aki csak teheti.
  • Szerző: Doris

A koronavírus-járvány miatt hétfőtől az otthonából vezeti a Sláger Reggelt Jáksó László.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Jáksó László

A Sláger FM műsorvezetőjét az első adás után faggattuk arról, milyen érzés volt egészségesen önkéntes karanténból dolgozni, valamint mi a véleménye a jelenlegi magyarországi helyzetről.

„Az otthoni műsorvezetés önmagában egyáltalán nem volt furcsa, nem ezzel van a gond. Nekem az a véleményem, hogy tényleg, aki csak teheti, maradjon otthon. Nem akarok semmilyen jóslásba bocsátkozni, de szerintem most van az a pont, hogy vissza kéne fognunk magunkat. Kevesebbet mászkálni, kevesebbet menni emberek közé” – kezdte a -nak Jáksó, akinek nem okoz nehézséget, hogy az egész napot otthon töltse.

Azt viszont nem tudja megmondani, hogy még hány napig, hány hétig nem teszi be még a lábát a rádió székházába. Szerinte ez attól is függ, hogy most mennyire sikerül megállítani a vírus terjedését. Orbán Viktor hétfőn jelentette be, hogy bezárják a szórakozóhelyeket, mozikat, a kulturális intézményeknél látogatási tilalmat vezetnek be. Az éttermek, kávézók, üzletek csak 15 óráig maradhatnak nyitva, kivéve az élelmiszerüzletek, drogériák, patikák.

Jáksó szerint így sem lehet egy rossz szavunk sem.

„Ennek a dolognak egyetlen megoldása van: ne találkozzanak egymással az emberek. Ha ezt meg tudják tenni, mert okosak, akkor az jó, ha nem, akkor úgyis be kell majd zárni mindent” – fogalmazott.

Jáksó szerint inkább örülnünk kéne annak, hogy ebben a szituációban többet lehetünk együtt a családtagjainkkal és kicsit befelé tekinthetünk. A műsor struktúrája is ezt tükrözi, kedden is egy pszichológussal beszélget arról, hogy lehet lelkileg feldolgozni a fennálló helyzetet.

És ezeket olvastad már?