SZTÁRDZSÚSZ

Kiderült, Fülöp herceg halála után kire száll az öröksége

A temetés után a tisztségét a királyi család egy tagja fogja magára vállalni. Már az sem titok, kit ér a megtiszteltetés.
  • Szerző: Ripost

Károly herceg készen áll arra, hogy megerősítse II. Erzsébet királynőt, mivel a hírek szerint Edinburgh következő hercegévé fog válni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A jelenlegi walesi herceg édesapja felé egy utolsó tisztelgést tesz azzal azzal, hogy felveszi a címét. A hercegséget ugyanis még VI. György adományozta Fülöpnek, amikor összeházasodott lányával, Erzsébet királynővel.

Fotó: AFP

Az Evening Standard oldalának információit egy idősebb udvari alkalmazott is megerősítette. A híresztelések szerint Fülöp herceg szombati windsori temetése után kerül majd sor a procedúrára Károly herceg részvételével.

Ezután, megőrizve walesi hercegi címét, Károly Cornwall és Edingburgh hercege is lesz.

A 99 éves Fülöp halála után a második lett az öröklése sorban Vilmos herceg, aki szívszorító szavakkal búcsúzott elhunyt nagyapjától. Úgy tudni már Harry herceg is megérkezett Londonba a temetés miatt, ám Meghan nélkül tért vissza a brit fővárosba.

Károly herceg és fiai a temetési felvonuláson a koporsó mögött egymás mellett haladnak majd, akárcsak Diana temetésén 1997-ben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?