SZTÁR

Gyászol a királyi család: 99 éves korában meghalt Fülöp herceg

Edinburgh hercege utolsó napjait a windsori kastélyban töltötte feleségével, II. Erzsébet királynővel. Korábban 28 napig volt kórházban.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Pénteken 99 éves korában elhunyt Erzsébet angol királynő férje, Fülöp herceg.

Edinburgh hercege utolsó napjait a windsori kastélyban töltötte feleségével, miután 28 éjszakát tartózkodott kórházban. – írja a Daily Mail.

Őfelsége a királynő délben jelentette be férje halálát. A Buckingham-palota közleményében így fogalmazott: „Őfelsége mély szomorúsággal jelenti be, hogy a királynő szeretett férje, Fülöp herceg elhunyt„

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Royal Family (@theroyalfamily) által megosztott bejegyzés

A brit uralkodói házastársak közül, ő szolgált a leghosszabb ideig az uralkodó mellett és a brit királyi család legidősebb férfi tagja. A hír mindenkit váratlanul ért, mivel múlt héten még részt vett a királyi család egyik tagjának az eljegyzésén.

Fülöp a görög és a dán királyi családba született 1952. február 6-án. Franciaországban, Németországban és az Egyesült Királyságban végzett tanulmányai után 1939-ben, 18 éves korában belépett a Brit Királyi Haditengerészetbe. 1939 júliusától kezdett levelezni a 13 éves Erzsébet hercegnővel, akivel 1934-ben találkozott először. A második világháború alatt a Földközi-tenger és a Csendes-óceán flottáin szolgált. A háború után VI. György engedélyt adott Fülöpnek Erzsébet feleségül vételére.

Fülöpnek és Erzsébetnek négy gyermeke van: Károly herceg, Anna hercegnő, András herceg és Eduárd herceg. Később pedig nyolc unokája, majd tíz dédunokája született.

A Buckingham-palota 2017. május 4-én jelentette be, hogy Fülöp herceg 2017 augusztusában visszavonul a közélettől.

További cikkek az elhunyt Fülöp hercegről:

Különleges szerelem volt II. Erzsébeté és férjéé

Óriási a gyászoló tömeg a Buckingham-palotánál

Így beszélt Fülöpről az aranylakodalmukon a királynő

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?