SZTÁRDZSÚSZ

Döbbenetes videó került elő Mikulás napján a magyar politikusról

Idestova harminc éve, hogy Schmuck Andor évről évre magára ölti a piros Mikulás jelmezt, hosszú fehér szakállat ragaszt és önkéntes Télapóként sorra járja az óvodákat és az iskolákat, hogy meglepje a gyerekeket. Bár idén sajnos erre nincs lehetősége a koronavírus-járvány miatt, így is sikerül örömöt és boldogságot csempésznie az ünnepi időszakba!
  • Szerző: Doris

Schmuck Andor szorgalmát és gyerekek iránti szeretetét még maga Joulupukki, a lappföldi Mikulás is megirigyelhetné, a Tisztelet Társaságának elnöke ugyanis már harminc éve járja az országot Mikulás napján, jó gyerekek után után kutatva.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A járványhelyzet azonban mindent felülírt! Andor viszont nem kesergett, így is megtalálta a megoldást arra, hogy megjutalmazza a kisfiúkat és a kislányokat. Elhatározta, hogy virtuális Mikulásnak áll és videóüzenetben teljesíti a kívánságokat!

A koronavírus nem kíméli az ünnepeinket sem, ezért azt fundáltam ki, hogy Gyermekmosoly szolgálat néven indítok egy akciót. Virtuális Mikulásnak állok. Arra gondoltam, hogy felajánlom minden nagymamának, nagypapának, aki ebben a helyzetben nem tudja ezt az alkalmat az unokákkal ünnepelni, küldje el nekem privát üzenetben a gyermek kereszt vagy becenevét, hogy miért dicsérje meg a Mikulás és máris megérkezik tőlem a kis videó, amit el lehet küldeni az unokának, unokáknak” – újságolta lelkesen Schmuck, aki azt is elárulta, virgácsot nem osztogat és soha nem távozott a kéményen keresztül.

Fotó: Schmuck Andor

A gyermekbarát politikus eddig több mint 70 videóüzenetet teljesített és sorra kapja a megkereséseket, amiket fáradhatatlanul dolgozik egészen december 6-ig. Persze reméli, hogy jövőre már a hagyományos módon, nagy puttonnyal a hátán, személyesen lepheti meg, és a koronavírus-járvány nem lesz más, csak egy rossz álom.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?