SZTÁRDZSÚSZ

Benkő László: Megőrjít a betegségem

Az Omega billentyűse otthonában lábadozik, bevizesedett tüdeje és a koronavírus nem teszik lehetővé, hogy több időt töltsön a szabadban.
  • Szerző: Angie

Az elmúlt két év lelkileg és testileg is nagyon megterhelte az Omega billentyűsét. Először májdaganatot találtak nála, de szerencsére még időben megoperálták.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTVA

Nem sokkal rá a bőréről kellet egy rosszindulatú elváltozást eltávolítani, és még ekkor sem nyugodhatott meg. A rengeteg gyógyszer miatt bevérzett a gyomra és a torka, majd tavaly, épp születésnapján kellett kórházba szállítani, mert bevizesedett a tüdeje. Szó szerint az életét mentették meg az orvosok.

Ez a probléma azonban nem szűnt meg, még most is fennáll, a zenész soha nem tudhatja, mikor tolják ismét a műtőbe.

Jelenleg otthonában, felügyelet mellett lábadozik ami, a koronavírustól való félelme miatt is, borzasztóan nyomasztó számára.

„Ha elmehetnék valahová messzire, lehet, hogy jobban érezném magam. A négy fal között egy pillanatra sem tudom elterelni a figyelmemet arról, hogy beteg vagyok. Állandó kérdések gyötörnek, és ha ez nem lenne elég, a koronavírus miatt is aggódnom kell. Nehéz megbirkózni a tudattal, hogy ha az egyik betegségen túl is vagyok, még akkor is retteghetek a koronavírustól. Ha legalább elutazhatnék, vagy csak kirándulhatnék valahol, biztosan jobb lenne, de minden szempontból be vagyok zárva” – mondta szomorkás hangon Benkő László, aki kizárólag telefonon tartja a kapcsolatot barátaival és kollégáival is. Azt hihetnénk, hogy ez legalább felvidítja a zenészt, hiszen, ha van társasága, akkor biztosan nem unatkozik, azonban a -nak elmondta, sajnos ez sincs mindig jó hatással rá.

„Persze örülök, hogy sokan szeretnek és gondolnak rám, de a beszélgetések alatt is gyakran szóba kerül a betegségem. Mindenki ellát tanácsokkal, vagy beszámol valamilyen új gyógymódról, de az igazság az, hogy ez is csak azt eredményezi, hogy nem tudok másra gondolni. Jót akarnak, törődnek velem, mégis nagyon nyomasztó tud lenni, miután letettük a telefont. Ha egészséges az ember, de sok időt tölt a lakásba bezárva, még akkor is beszűkülhet a tudata, de betegen még elveszettebbnek érezheti magát. Nehéz meglátni a fényt az alagút végén, néha tényleg úgy érzem, hogy nincs menekvés és megőrjít a betegségem. Azzal együtt a bezártságot egyre nehezebben viselem” – jelentette ki a zenész, aki állandó orvosi megfigyelés alatt van, állapotában bármikor bekövetkezhet negatív változás.

„A legnagyobb problémát az okozza, hogy még mindig vizesedik a tüdőm. Többször is eltávolították már belőle a folyadékot, de jelenleg az a cél, hogy a szervezetem erre magától legyen képes. A korábbi daganatos betegségemre kapott gyógyszerek mellékhatása ez, és a gyógyulás az orvosom szerint még egy hosszan elnyúló folyamat vége lesz. Igyekszem optimista lenni és szép dolgokra gondolni addig is„ – fejezte be Benkő László.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?