SZTÁRDZSÚSZ

A pszichológus szerint veszélyes táborba küldte fiát sztársportolónk

Világbajnok bokszolónk saját bevallása szerint elkényeztette fiát, ezért küldte katonai táborba. A szakértő szerint ezzel többet árthat, mint amennyit használhat gyermekének.
  • Szerző: Buster

Azt gondolhatnánk, hogy egy bokszoló keményen fogja gyermekét, de Erdei Zsolt - saját bevallása szerint - nagyon nem így van ezzel. Szerinte Viktor el van kényeztetve, ezért szeretné, ha fegyelmet tanulna a katonai táborban.

"Bevallom, elkényeztetjük Viktort, de hát melyik szülő nem ad meg mindent a gyermekének? Közben azért látom ennek a hátrányát is. Mégsem tudtam igazán, hogyan tanulhatna fegyelmet, hogy közben ő is élvezze azt. Aztán egy barátomtól hallottam a katonai táborról, és rögtön megtetszett az alapötlet."

Ezen a helyen a fiúk rendet és fegyelmet tanulnak, és arra is rádöbbenhetnek, hogy az életben semmit sem adnak ingyen.

"Arra gondoltam, jót tesz majd neki, hogyha egy héten át keményen fogják, és nem teheti azt, amit és amikor szeretne. Bár a barátok, ismerősök többsége megpróbált lebeszélni róla, a végső döntést Viktorra hagytam. Õ pedig menni akart" - mesélte Erdei a Story magazinnak.

Zsolt azonban több dologgal nem számolt, mielőtt kiképzésre küldte a kilencéves srácot. A klinikai szakpszichológus szerint a gyermekek különösen érzékenyek, és rosszul reagálhatnak a hirtelen jött katonai fegyelemre és légkörre.

"Sokan megijednek, ha meghallják azt a szót: katonai tábor. Azt gondolom, hogy persze ott rejlik a veszély egy ilyen helyen, de az éremnek két oldala van. Amennyire hasznos tud lenni egy ilyen tábor, ugyanannyira kárt is tehet a gyerek lelki világában. Minden gyerek egyedi, ezért nem lehet előre megmondani, hogyan hat rájuk ez az újfajta szituáció, ami az erőszakkal együtt jár" - kezdte az AcNewsnak Makai Gábor pszichológus.

"Veszélyes lehet egy ilyen táborban, hogyha a gyermekben van egy már meglévő szorongás."

Bizonyos helyzetek és eszközök, fegyverek felerősíthetik a feszültséget, ami később súlyos következményekkel járhat

- árulta el a szakember.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?