SHOWBIZ

Megrendülve jelentette be a család: váratlanul elhunyt a népszerű színész

Meghalt Brian Dennehy, aki a Rambóban is emlékezetes szerepet játszott.
  • Szerző: Ripost

Nyolcvanegy évesen meghalt Brian Dennehy amerikai színész, aki több ismert filmben, köztük a Rambóban (Andy Vajna filmjében) játszott emlékezetes karakterszerepeket, főleg a nyolcvanas és a kilencvenes években. Szerdán este halt meg a connecticuti New Havenben – közölték hozzátartozói és ügynökei.

Fotó: Pixabay

 

A Golden Globe és kétszeres Tony-díjas művész filmes karrierje 1977-ben kezdődött, először különböző tévésorozatokban szerepelt, mint például a Kojak, de felbukkant a Dallasban is.Első filmje a szintén 1977-es Nappalok és éjszakák volt. Egy évvel később az Óvakodj a törpétől című kalandfilmben szerepelt, de akkori szerepei nagyját még sorozatok és tévéfilmek alkották.

A Rambo hozta meg neki az áttörést

Az áttörést a Rambo – Első vér című akciófilm hozta el 1982-ben, ahol a helyi kisvárosi seriffet, Will Teasle-t alakította, aki konfliktusba kerül a Sylvester Stallone alakította Rambóval. A film producere Andy Vajna volt.

Karrierje ezután indult be, egymás után jöttek a különböző emlékezetes karakterszerepek olyan sokféle műfajú filmekben, mint a Gorkij park című thriller (1983), a Selyemgubó című sci-fi (1985), a Silverado című western (1985), a Trükkös halál című kalandfilm (1986) vagy a Törvényszéki héják című krimi (1986), de szerepelt korábbi filmjei folytatásaiban is, mint a Selyemgubó 2 (1988) és a Trükkös halál 2 (1991).

Eközben továbbra is látható volt televíziós sorozatokban és tévéfilmekben is. A kilencvenes években olyan ismert filmjei voltak, mint az Ártatlanságra ítélve (1990), a Tommy Boy (1995), a Henrietta csillaga (1995) vagy a Rómeó + Júlia (1996).

A 2000-es évektől tévéfilmek és sorozatok alkalmi szerepei jelentették karrierje állomásait, de animációs filmekben is szinkronizált.

Sylvester Stallone meghatóan búcsúzott a Rambo színészétől

„Nagy színészt veszítettünk el. Vietnami veterán volt, aki segített nekem felépíteni Rambo karakterét” – írta Stallone.

The great actor Brian Dennehy has passed away. He simply was A brilliant performer ... The world has lost a great artist. #First Blood

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?