SHOWBIZ

Ismerős arcok is A Dal színpadán! Õk lesznek az első adás versenyzői!

Ma jön A Dal 2018 első válogatója! Újra keresik Magyarország legjobb számát.
  • Szerző: Ripost

Szombat este Rátonyi Krisztával és Fehérvári Gábor Alfréddal, Freddie-vel indul A Dal 2018-as szériája, a Duna Televízióban.

A műsorban 6 héten át keresik az ország legjobb dalát, ami Lisszabonban képviseli majd Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon!

A Dal első válogatójában, január 20-án 10 dalt hallhatnak a nézők. A három válogató adás után tizennyolcan kerülnek a két elődöntőbe, majd nyolcan jutnak tovább a február 24-i döntőbe, itt derül ki, melyik Magyarország legjobb felvétele 2018-ban. A Dal első adásában az új arcok mellett már jól ismert előadókkal is találkozhatnak a nézők.

Király Viktor: Budapest Girl - Hallgass bele a dalba itt. 

Király Viktor tehetségével az ország legjobb énekes-dalszerzőinek egyikévé vált. Viktor először 2012-ben indult el testvéreivel A Dalban, Untried című számukkal a legjobb négy közé jutottak. 2014-ben újra elindult a versenyen, akkor bekerült az elődöntőbe Running Out Of Time című felvétellel. Idén pedig a Budapest Girllel száll versenybe.

Ceasefire X: Satellites - Hallgass bele a dalba itt. 

Ceasefire X, azaz Vavra Bence Satellites című dalával indul el a versenyen. Nem az a célja, hogy mindenkit lenyűgözzön, őszintén énekel majd a színpadon és reméli, hogy az emberek azonosulni tudnak vele.

 

 

Fourtissimo: Kisnyuszi a kalapban - Hallgass bele a dalba itt.

 

A Fourtissimo tagjai, a Kuna testvérek gyerekkoruk óta elkötelezettek a zene iránt. Négyéves korukban kezdtek hangszeren játszani, később magántanulóként folytatták tanulmányaikat azért, hogy minden idejüket, energiájukat a zenetanulásnak szentelhessék. Számos műfajban alkottak már a komolyzenétől a jazzzen át a popzenéig. Felléptek már a Belmondo, a Balkán Fanatik és az Anima Sound System oldalán is.

Knoll Gabi: Nobody to die for - Hallgass bele a dalba itt.

Knoll Gabi életének egészen kicsi korától szerves része a zene, több hangszeren játszik és mindig szól valamilyen muzsika a fülében.

Leander Kills: Nem szól harang - Hallgass bele a dalba itt.

Köteles Leandert kisgyerek kora óta érdekli a zene: 5 évesen kezdett
el zongorán játszani, de tud basszusgitározni is. Leander zenekart
alapított először Leander Rising néven, később pedig
megalakult a Leander Kills
A fiúk a Nem szól harang című
dalukkal indulnak el a versenyen.

LivingRoom: Kirakat élet - Hallgass bele a dalba itt.

A LivingRoom tagjai nem csak kollégaként tekintenek egymásra, szoros barátság alakult ki köztük, ami szerintük elmaradhatatlan összetevője a hosszú távú és minőségi együtt zenélésnek. Kirakat élet című slágerükkel szeretnének majd ott lenni a február 24-i döntőben.

Noémo: Levegőt! - Hallgass bele a dalba itt. 

A Noémó 2013 őszén alakult pop formáció, melynek névadója, frontembere és dalszerzője Takács Noémi énekesnő. „Csak olyat énekelek, amivel abszolút egyetértek” – mondta el Takács Noémi, aki zenész barátait összeválogatva zenekart alapított és most a Levegőt! című dallal szállnak versenybe.

Patikadomb: Jó szelet! - Hallgass bele a dalba itt.

A Patikadomb zenekar 2013-ban alapult, sikerük azóta is töretlen, ma A Dal 2018 színpadán láthatjuk őket, a Jó szelet! című dalukkal.

Süle Zsolt: Zöld a május - Hallgass bele a dalba itt.

Süle Zsolt vendéglátósból lett zenész, majd A Dal színpadának egyik sztárja. Süle Zsolt az ÉSTE Formáció dalszerzője „Zöld a május” című, önálló szerzeményével jutott be A Dal mezőnyébe.

Vastag Tamás: Ne hagyj reményt - Hallgass bele a dalba itt.

Vastag Tamás először 2013-ban lépett A Dal színpadára, ahol Holnaptól című szerzeménnyel a negyedik helyen végzett. 2014-ben újra próbálkozott Miss One Smile című művével, ebben az évben pedig Ne hagyj reményt című dallal versenyez.

 

A zsűrinek idén sem lesz könnyű dolga

A közmédia hetedik dalválasztó show-jának zsűrijében Frenreisz Károly, Kossuth-díjas rockzenész, Both Miklós, Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, Schell Judit, Jászai Mari-díjas színésznő és Mező Misi a Magna Cum Laude énekes-gitárosa ülnek majd. Az ötödik zsűritag pedig a közönség lesz, A Dal mobilapplikáción
keresztül ugyanis bárki szavazhat kedvencére.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?