SHOWBIZ

Eurovizió: Kamu vagy tud valamit a győztes svéd csávó?

Ha nem láttad szombat este az Eurovíziós Dalverseny döntőjét és nincs kedved órákat tölteni vele, nézzük végig újra!! Nyugi a huszonhétből csak négy dallal terhelünk. Viszont a győztest kivesézzük! Jó hangosan!
  • Szerző: Buster

Talán nem én vagyok az egyetlen, aki szereti, ha a téthelyzetben először hallja a versenydalokat. Éppen ezért, szombat este vájt füllel és a felhozatal tekintetében szinte teljesen tudatlanul ültem le a tévé elé, hogy három órán át meredten, néhol unottan megnézzem az Eurovíziós Dalverseny döntőjét. Pár százaléknyi dalismeretemet a mi Csemer Bogink (nemzetközi vizeken Boggie) Wars For Nothing-ja adta.

Szurkoltam is neki tisztességgel, de vártam azért egy, netán két dalra is, ami úgy igazán ösztönöz a szavazó applikáció beszerzésére.  A kilencedik után meg is érkezett az a svédektől. Nálam is Mans Zelmerlöw és a Heroes kapta az első szívet.

 

Még két dal...

Majd jött egy hosszabb, amolyan nyugis, nem túl felkavaró zenés est mire eljutottunk a tizenkilencedik versenydalhoz és a következő szívhez. A litván Aminata rázott föl az éberkómából Love Injected című dalával.

Õ végül a hatodik lett valamikor hajnal fél egy felé.

Jobb helyre vártam...

Innentől még kétszer riadtam föl a műsorfolyamban. A huszonkettedik dal volt Bogié, hát persze hogy figyeltem. Figyeltem miként reagál rá a közönség és nekem nem tűnt úgy, mintha bárkinek bármi baja lenne vele vagy a dallal. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az első tízbe vártam, de nálam azért a huszonkettőnél feljebb van. Utána az én ízlésem szerint, már csak egyszer kellett felemelnem a fejem a párnáról. Huszonötödikként befutott az orosz Polina Gagarina és lesüvöltötte rólam a plédet.

Ez az energia végül a második helyre volt elég.

Második kör. Mármint nekem...

Vasárnap végül már kevésbé kómaközeli állapotban nekiugrottam a győztes dalnak és megint hatott. Sokkal jobban mint a másik két dal amikért tegnap még odavoltam. A képi világ pedig… Itt fogytak el a szavak. Hallgasd meg! Nézd meg! Igen, már megint! De most a hivatalos klipet bámulva. Izgi mert ott a szöveg végig.

 

Na de ki ez a Mans Zelmerlöw?

A 28 éves Svéd fickó 2005-ben tűnt fel hazájában a TV4 Idol című tehetségkutatójában, ahol ötödik lett.

2006-ban partnernőjével megnyerte a Let’s Dance címmel futó táncos műsort.

2011 és 2013 között saját zenés show-ja is futott, ami a csodálatos és könnyen megjegyezhető Allsång på Skansen néven vált Lagzi Lajcsihoz méltón ismerté. Legalábbis a videóból nagyon úgy tűnik, hogy Svédországban ő lehetett a mulatós műfaj ifjú istene. Valahogy így...

 

A svéd igazság is három

 

Az énekes korábban kétszer már nekiveselkedett az Eurovízió hazai válogatójának. Először 2007-ben…

…majd 2009-ben is, de (szerencsére) egyikkel sem indították útnak világot, de legalábbis Európát hódítani.

 

És egy pici, de tényleg csak pici magánélet.
Igen, zenével, de ez az uccsó…

A szőkeség sem akárki ám!  Marie Serneholt az A-Teens énekesnője, akivel Mans 2008 és 2011 között kavart. A svédeknél ők számítottak a pop álompárjának. Õ így nyomja...

És ezeket olvastad már?