SZTÁR

Norbi és Réka idén különleges karácsonyra készül

Megkezdődött az advent és vele a várakozás a nagy ünnepre. A Schobert család számára a karácsony az igazi pihenés időszaka, amikor mindenki félreteszi a munkát. Legjobban persze a gyerekek várják.
  • Szerző: Ripost

Még három hét van karácsonyig, de már most nagy az izgalom a háromgyerekes Schobert családban.

Norbiéknál a nagy együttlét időszaka a téli ünnep, s erre a család apraja-nagyja egész évben vár. A felkészülést ők is már az adventi időszak elején megkezdik. Hetekkel karácsony előtt díszkivilágítás kerül a házra. „Messziről látni a házunk csodás fényeit, jó érzés így hazaérkezni a télen korán leszakadó sötétségben. A girlandoktól igazán barátságos az otthonunk, valahogy mindannyian vidámak leszünk tőle.” – mondja Norbi, de szerinte a karácsonyvárásban az a legjobb, hogy Réka ilyenkor szigorúan szabadságolja magát, hogy maximálisan az ünnepre tudjon koncentrálni. Azt pedig már most elárulta a HELLO-nak, hogy idén a karácsony teljesen másként lesz, mint korábban.

Két különböző világból jöttek

"Az, hogy miként karácsonyozunk, hűen tükrözi a családi hagyományainkat. Mindketten szeretettel teli családban nőttünk fel, ahol mindig nagy szerepet kaptak az ünnepek. Az év utolsó napjai meghatározták az egész gyermekkoromat és szeretném, ha a mi gyerekeink is hasonlóan élnék át a szeretet ünnepének varázsát. Bár a szeretetnek a mindennapjainkban is  nagy szerepe van, de ilyenkor még nagyobb hangsúlyt kap az, hogy odafigyeljünk egymásra. Én egy vidéken élő családból érkeztem, klasszikus értékrendszerrel és hagyományokkal. Szenteste napján mindig körbeálltuk a karácsonyfát és egy ima mellett megköszöntük, összegeztük az évet. Mindig varázslat volt számomra a karácsonyfa érkezése, a Jézuskának írt kívánságlista teljesülése. "

 

Réka főzi a vacsorát

Gyerekei kérésére húslevest, majd sült kacsacombot, illetve párolt káposztát tesz az asztalra. Előételként pedig baconbe göngyölt egészben sült libamájat. Természetesen a sütemény sem marad ki, a bejglit az Update kínálatából választják ki: „Isteni a bejglink, a diós és a mákos is, ezeket már hetek óta majszolgatjuk itthon, alig tudjuk abbahagyni, olyan finomak! Remélem, mindenkinek ízleni fog a főztöm! Érzem, hogy most jön el az a karácsony, amire mindig is vágytam, amiben felnőttem! Együtt leszünk szentestén!”

 

További részletek a HELLO! magazinban!

És ezeket olvastad már?