LELKIZŐ

Nem teljesülhet Balázs Fecó utolsó nagy álma: Erre készült halála előtt

Lapunk megtudta: még azelőtt, hogy bement volna a kórházba, Balázs Fecó egy hatalmas terv megvalósításán dolgozott.
  • Szerző: Buster

Balázs Fecó nehezen viselte a koronavírus-világjárvány okozta leállást, hiszen számára a zene és a közönség szeretete jelentett mindent. Éppen idén márciusban indult útjára a 30 állomásosra tervezett életműturnéja, amit dugába döntött a járvány és két koncert után le kellett mondania. Fecó ettől lelki mélypontra került.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Dömötör Csaba – Nemzeti Sport

„Nagyon nehezen viseltem ezt a kényszerpihenőt. Bevallom, már depressziós lettem. Igyekeztem elfoglalni magam és nem sokat gondolkodni a kialakult helyzeten: megtanultam főzni, mosni, takarítani, kertészkedni, füvet nyírni. Mindenki azt kérdezte, ha ennyi időm van, miért nem írok dalokat, de képtelen voltam rá. Sajnos nem jött az ihlet, engem visszafelé húzott ez a vírushelyzet. Nem inspirált engem ez a négy-öt hónap”vallott a -nak az augusztusi Raktárkoncertje után a legenda.

Ezután Fecó számára felcsillant egy reménysugár. Szervezni kezdett egy hatalmas bulit, amit a 70. születésnapjával egy időben szeretett volna megtartani az Arénában. A Korál frontembere mindent beleadott a munkába és éjt nappallá téve azon dolgozott, hogy 2021 márciusában egy igazán grandiózus, a több mint 50 éves pályafutásához méltó koncerttel köszönhesse meg a közönség szeretetét. A legendás zenész terveiről DJ Dominique, vagyis Várkonyi Attila mesélt lapunknak, aki együtt dolgozott Fecóval a terv megvalósításán.

Dj Dominique
Fotó: Facebook

„Fecó a kórházba kerülése előtt már sokkal jobb hangulatban volt, hiszen hatalmas célt tűzött ki maga elé, amin szívvel-lélekkel dolgozott. A sok elmaradt koncert után végre látta a fényt az alagút végén. A kiadóval egyeztetve belevágtunk egy jövő márciusra tervezett Aréna-koncert szervezésébe, ami egybe esett volna a hetvenedik születésnapjával. Rengeteget beszélgettünk erről, engem kért fel, hogy legyek az esemény házigazdája. Folyamatosan tervezte a bulit. Már összeírta azoknak a zenészbarátoknak a névsorát, akiket feltétlenül szeretett volna meghívni, hogy álljanak vele egy színpadon a jeles napon és már fejben össze is rakta a koncert zenei anyagát. Amikor saját lábán bement a kórházba, még beszéltem vele telefonon. Csak annyit mondott, hogy elkapta ezt a nyavalyát, de hamar túl lesz rajta és folytatjuk a munkát...” – mesélte elcsukó hangon Várkonyi Attila, aki képtelen felfogni, hogy elveszítette jó barátját.

Emléke szívünkben örökké él...

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?