LOVE

Azt suttogták, rendszeresen csalta feleségeit Roger Moore

A 89 éves korában elhunyt színészóriásnak kalandos élete volt! Négy nőt is oltár elé vezetett, miközben azt pletykálták, rendszeresen kikacsintgatott a házasságaiból.
  • Szerző: BDF

Sir Roger Moore egyedülálló stílusával, megnyerő személyiségével lehengerlő hatással volt az emberekre, de főleg a nőkre. Szerepeiben többnyire az „úri kalandor” karakterét játszotta, aminek megformálása aligha jelentett nehézségeket számára, hiszen a színész maga is igazi úriember volt. Moore azonban igazi Casanova hírében állt! Minden nő elcsábult a mosolyától.

A kritikus 7 év

A tizenéves duci, félénk, akkor még portásként dolgozó Moore-ról senki sem gondolta, hogy valaha színészként is megállja a helyét. A világhírnevet Simon Templar szerepe hozta meg számára, közel száz országban nézők milliói kísérték figyelemmel az Angyal kalandjait. Páratlan modorával pedig hamar elérte, hogy a világ egyik legsármosabb férfiszínészként tartsák számon.

Moore első felesége a nála hat évvel idősebb jégkorcsolyázó Dorn Van Steyn volt, akivel mindösszesen tizenhét évesen ismerkedett meg. 1946-ban házasodtak össze, kapcsolatuk azonban egyáltalán nem volt felhőtlen, ugyanis az asszony sokat kritizálta Moore-t. Szerinte nem volt meg benne az, amire egy színésznek szüksége van. Hét év után, 1953-ban a válás mellett döntöttek.

Római szerelem

A szakítás után hamar rátalált újra a szerelem, még ebben az évben el is vette feleségül Dorothy Squere énekesnőt, aki észveszejtő bulijairól és a partikon rendezett vad orgiáiról volt híres. 1961-ben, amikor a nős Moore Rómába utazott, megismerkedett Luisa Mattiolival, aki azonnal az ujjai köré csavarta. Bár a kezdetekben nyelvi nehézségeik akadtak, hamar túljutottak ezen a problémán, majd Luisa rövidesen teherbe esett. Három gyerekük született: Deborah, Geoffry és Christian. Luisával huszonhét közös év után döntöttek a búcsú mellett, miután a sármos színész megismerkedett következő feleségével, Kristina 'Kiki' Tholstruppal. Az olasz asszony persze nem nézte jó szemmel Kristina feltűnését, több durva kijelentést is tett a sajtóban az új nőről.  És bár Moore kalandos életet élt, az emberek ezzel együtt szerették. Amíg más hírességek karrierjét kettétörték magánéleti botrányai, a brit színész pályafutását ez egyáltalán nem befolyásolta. Igaz, az angol sajtó többször összehozta kollégáival, Jane Seymourral és Britt Eklanddal is.

Az igazi szerelem

Annak ellenére, hogy a sármos színész a tüzes nőkhöz vonzódott, Kristina visszafogott asszony volt, aki jóval csendesebb életet élt az elődeihez képest. 2002-től egészen a színész haláláig egy párt alkottak. Moore élete szerelmének nevezte a hölgyet, akivel már nem voltak botrányaik. Sőt a betegségben is kitartottak egymás mellett, Kristina is megküzdött a rákkal, amelyben férje támogatta. Moore utolsó daganatos betegséggel vívott harcában pedig felesége segítette halála napjáig.

Elegánsan búcsúztatták Roger Moore-t 007-es kollégái: Senki sem csinálta jobban, szeretettel, Daniel” – írta Daniel Craig ’James Bond’ hivatalos Twitter-oldalán. A Craig előtti 007-es ügynök, Pierce Brosnan is megrendítő üzenetben búcsúzott a színészóriástól. „Kedves Sir Roger Moore, elképesztően fontos volt az életemben az Angyaltól egészen Bondig. Ön egyszerűen zseniális 007-es volt, az (a színész), aki megmutatta az utat!”

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?