LELKIZŐ

Végleges döntést hozott, nem bírja tovább Koós János özvegye

Dékány Sarolta képtelen feldolgozni, hogy már soha többé nem láthatja férjét, ezért színpadra sem akar már állni.
  • Szerző: Ripost

Nem enyhül a fájdalom Koós János özvegye és lánya szívében. Réka képtelen édesapja dalait előadni, a 70 éves Dékány Sarolta pedig megrázó elhatározásra jutott: párja halála után soha többé nem áll színpadra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gőzerővel folyik a készülődés a szeptember 15-i kilencedik Szenes Iván-emlékkoncertre. Az özvegynek azonban még mindig fáj szeretett férje elvesztése, és ki sem mozdul otthonról, a szeptemberi rendezvényen még nézőként sem képes megjelenni.

„Nem tudok talpra állni, s kiheverni Jani elvesztését, hiába telik az idő, a hiánya egyre jobban fáj. Nélküle soha többé nem állok színpadra, nem énekelek már!” – jelentette ki megtörten Dékány Sarolta, aki ahhoz sem érzi még elég erősnek magát, hogy a szeptemberi emlékkoncert VIP-szektorában helyet foglaljon. „Elviselhetetlenül fájó emlékeket idézne fel, így is rettenetesek a nappalok Jani nélkül. Csak az éjszakákat várom, könnyebbek néhány hete, amióta álmaimban együtt vagyunk, nyaralásokon nevetünk vagy a színpadon énekelünk. A valóságra ébredés viszont nagyon fáj.”

A legendás dalszövegíró Szenes Iván életében és halála után sem fordult elő, hogy Koós János feleségével, Dékány Saroltával ne lépett volna színpadra, hiszen a közönség rajongott értük.

„A tavalyi koncerten Jani hatalmas sikerrel énekelte a Mi együtt sírunk és együtt nevetünk című slágert, és Sacival duettet is előadtak, a fináléban pedig az egész Koós család együtt állt volna a színpadon a tervek szerint. Csakhogy akkor lányuknak az utolsó pillanatban le kellett mondania a fellépést, viszont idén januárban elsőként mondtak igent mindhárman. Senki nem gondolta akkor, hogy Jani már nem lehet velünk” – mondta az 56 éves Szenes Andrea, aki az elhunyt Koós Jánost lánya, Réka segítségével szerette volna megidézni idén a híres Macska duettel.

„Egykor Jani és Hofi Géza énekelte édesapám dalát, Koós Rékát és Stohl Andrást méltónak tartom arra, hogy előadják ezt a különleges duettet. Ám Réka úgy érzi, még nem jött el az ideje, hogy édesapja slágerét képes legyen előadni, amit megértek. Másnak viszont nem adok Koós-duettet, tiszteletben tartva János emlékét” – árulta el a Blikknek Szenes Iván lánya.

Szenes Iván és Koós János sokat járt együtt lóversenyre is. „Iván mindenütt azt állította Jánosról, hogy a Szenes-istálló legjobb versenyparipája, ezért ünnepekre rendszeresen lószobrokat ajándékoztak egymásnak. Nemcsak az örökzöld slágerek, hanem a humoruk is összekötötte őket” – mesélte Andrea, aki Koóst a második apukájának tekintette, mert az énekes rengeteg időt töltött náluk, szinte családtagnak számított.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?