LELKIZŐ

Nincs vége a szenvedésnek: Újra műteni kellett bőrrákja miatt Tommyboyt

A napokban újabb basaliomaeltávolításon esett át Könyves Tamás, Tommyboy. Ezúttal lézeres úton végezték a jobb mellkasa alsó részén a beavatkozást, azonban még egy szikés műtét is vár rá.
  • Szerző: Bors

Tommyboy arcán és felsőtestén az elmúlt másfél évben több helyről távolítottak el basaliomát, ami a bőrrák enyhébb típusú elváltozása. Több seb is emlékezteti a betegségére, és most újra orvoshoz kellett fordulnia.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

20210204 Budapest Könyves Tamás Tommyboy, Life Tv reggeli műsor Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost

Fejben egy szikés és egy sebészeti eltávolításra készültem, csak a helyszínen tudtam meg a doktornőtől, hogy előbbit egy másik alkalommal végzik elkezdte a Borsnak Könyves Tamás. ­­­­

Eddig nem ismertem a lézeres módszert, voltak aggályaim a tapasztalatlanságom miatt, így kénytelen voltam az orvosban bízni. Lidokainnal érzéstelenítette el a területet, közvetlenül a basalioma alá szúrta be az injekciót. Nagyon kíméletes beavatkozásról van szó, tényleg semmit nem éreztem. Pár percet vett csak igénybe, és azonnal, szemmel látható volt az eredmény. Nincs vágás, egy erősebb bőrpír és egy három milliméteres sebecske maradt csak utána, ami pár hét alatt teljesen el fog tűnni. Az injekcióval együtt mindössze 5-6 perc volt a művelet. Egy kis zizegős hangot lehetett hallani, és már túl is voltam rajta – mesélte.

Fotó: Tommyboy

Tominak most meg kell várnia, hogy teljesen begyógyuljanak a sebek, és csak azt követően kerülhet sor a pár centivel lejjebb található basalioma sebészeti, szikés eltávolítására. Szerencsére a bőrrák ezen típusa a tanulmányok alapján nem okoz áttétet, mégis úgy véli, a szűréssel ez a betegség megelőzhető.

Nemcsak magánrendelőkben, hanem szakorvosi intézményekben is végeznek ilyen vizsgálatokat. Pénztől, nemtől, kortól, életviteltől függetlenül mindenkinek évente egyszer szűrést kellene végeztetnie. Nekem is volt rá példa, hogy megjelent egy seb az arcomon, majd magától eltűnt. Megörültem, hogy legyőztem, később derült ki, lehúzódott a bőröm alá, és pont itt kellett a legnagyobb és legmélyebb vágást ejteni az eltávolításakor. Még egy basalioma van a testemen, amitől mielőbb szeretnék megválni – mondta a Bors érdeklődésére.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A 30 perces sajtos rúd receptje
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?